Kragujevac - Ekonomija - B92 Lokal

Počinje Međunarodni sajam turizma u Kragujevcu

"Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma" u Kragujevcu biće održan od 25. do 27. novembra 2021. godine u hali Šumadija sajma.

Izvor: pressek.rs Kragujevac
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, GeorgeRudy
Ilustracija: Depositphotos, GeorgeRudy

Na ovoj manifestaciji turističke potencijale, atrakcije i programe putovanja predstaviće 50 izlagača, uglavnom lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, ali i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Takođe, na sajmu učestvuju turističke agencije, hotelijeri, banjska lečilišta, seoska domaćinstva, vinarije i destilerije, piše portal Presek.

Tokom sva tri sajamska dana organizovan je bogat program, stručna predavanja za izlagače i promocija za posetioce, uz nastup kragujevačkih folklornih ansambala i pevačkih grupa.

Sajam će biti otvoren za posetioce od 10 do 18 sati, u četvrtak i petak, 25. i 26. novembra. Radno vreme u subotu, 27. novembra je od 10 do 15 sati. Svečano otvaranje je zakazano za 11 sati u četvrtak, 25. novembra, dok je ceremonija zatvaranja, na kojoj će biti proglašeni najbolji izlagači, zakazana za subotu, 27. novembar, u 14.30 sati.

Cena ulaznice je, kako se navodi, simbolična - 100 dinara. Svaka ulaznica sa popunjenim podacima posetilaca u konkurenciji je za nagrade koje su obezbedile turističke organizacije. Naime, za posetioce je obezbeđen bogat nagradni fond, od poklon paketa suvenira do dvodnevnih putovanja na nekoj od destinacija u Srbiji, i Crnoj Gori.

U hali Šumadija sajma predstaviće se i proizvođači zimnice iz Kragujevca i Šumadije, ali i drugih delova Srbije. Posetioci će imati priliku da kupe zdrave domaće proizvode, zimnicu, džemove i slatka, sokove, hleb, pite i medenjake.

Organizatori ove manifestacije su "Šumadija sajam" i Gradska turistička organizacija "Kragujevac", a pokrovitelji Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i grad Kragujevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.