Novi model u kragujevačkom Fijatu - šta je istina? VIDEO

Ko zna koji put pojedini mediji najavljuju, pozivajući se na italijanske izvore, da će u kragujevačkom Fijatu narednih godina početi proizvodnja novog modela.

Izvor: B92

Utorak, 23.02.2021.

20:14

Novi model u kragujevačkom Fijatu - šta je istina? VIDEO
Foto: Depositphotos/philipus

Kompanija se ne oglašava, a sindikalci i radnici se nadaju.

"Jedine validne informacije da li će se raditi novi modeli i u kom periodu su na dve adrese, jedna je FCA Srbija a druga je u Italiji", kaže za Prvu TV Saša Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata u "FCA Srbija".

Sa druge strane, u ćerki firmi "Fijat plastiku" u Kragujevcu do pre dva dana bio je generalni štrajk zbog smanjenja zarada, a danas na pregovorima sindikalaca i menadžmenta nije postignut dogovor, pa se štrajk nastavlja.

"Pregovori su bili farsa u režiji kompanije Fijat, nastavljamo sa štrajkom do daljnjeg", rekao je Zoran Miljković, predsednik Štrajkačkog odbora u fabrici "Fijat plastik".

Sa štrajkom ili bez, pošto su obe kragujevačke fabrike deo iste grupacije, kada jedna ne radi kao sada fabrika automobila, automatski se i u drugoj prekida izrada branika.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: