Kreće naplata parkiranja na Aerodromu

Na Aerodromu od danas počinje da se naplaćuje parkiranje.

Izvor: Info KG

Sreda, 01.12.2021.

08:30

Kreće naplata parkiranja na Aerodromu
Ilustracija: Depositphotos, Jenkins

U nultoj zoni u ovom naselju parkiranje je ograničeno na dva sata, a parking karta za prvi sat koštaće 55 dinara, dok za drugi sat treba izdvojiti 78 dinara. U prvoj zoni na Aerodromu parking karta koštaće 35 dinara, a dnevna 110 dinara. Kada je reč o povlašćenim – stanarskim parking kartama na mesečnom niovu biće 200 dinara, a za drugo vozilo 400 dinara, prenosi Info KG.

Javno komunalno preduzeće "Šumadija" najavilo je da će od 1. decembra početi naplata i kontrola parkiranja u naselju Aerodrom. Iz ovog preduzeća su izjavili da su se na ovaj korak odlučili na zahtev pojedinih meštana Aerodroma, tačnije stanar zgrada, koji imaju problem da pronađu slobodno parking mesto.

Zbog uvođenja kontrole i naplate parkiranja u ovom delu grada, nedavno je u prizemlju objekta pijace "Aerodrom" otvorena poslovnica za reklamacije i kupovinu stanarskih parking karata.

Cene parkiranja na Aerodromu biće iste kao i one u centru grada.

U 0 zoni, parkiranje je ograničeno na 120 minuta. Cena parking karte za prvi sat u ovoj zoni iznosi 55 dinara, a za drugi sat 78 dinara.

U 1. zoni parking karta za jedan sat je 35 dinara, a dnevna karta, u trajanju od 24 časa, koštaće 110 dinara.

Fizička lica mogu javna parkirališta koristiti kao povlašćeni korisnici u pripadajućem sektoru. Povlašćena – stanarska parking karta izdaje se fizičkim licima za najviše dva vozila po jednoj stambenoj jedinici. Cena povlašćene stanarske parking karte na mesečnom nivou je 200 dinara za prvo, odnosno 400 dinara za drugo vozilo.

Iz "Šumadije" podsećaju da pri kupovini stanarske parking karte fizička lica su dužna da dostave ličnu kartu na uvid, fotokopiju saobraćajne dozvole (original na uvid), fotokopiju Ugovora o lizingu (samo za one podnosioce zahteva koji po tom osnovu koriste automobil). Napominju da adrese stanovanja vlasnika vozila iz saobraćajne dozvole i lične karte moraju biti identične.

Kontrola i naplata parkiranja u naselju Aerodrom obavljaće se radnim danima od 7 do 21 čas, a subotom od 7 do 14 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Društvo

Evo šta će biti na mestu "Beograd bašte"

Prostor "Beograd bašte", oivičen Bregalničkom, Kajmakčalanskom, Silvija Kranjčevića i Ulicom Svetomira Nikolajevića na Zvezdari, ostaće zelena površina i tu neće biti građena stambena zgrada.

15:52

26.3.2024.

1 d

Podeli: