Kragujevac: Zamena 20 kilometara vodovodnih cevi u tekućoj godini

Poslovnu 2020. godinu Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ završilo je sa izgrađenih 20 kilometara hidrotehničkih instalacija na teritoriji grada. Ukupna vrednost izvedenih radova je oko 430 miliona dinara, a finansirani su iz budžeta grada.

Izvor: B92

Sreda, 17.02.2021.

16:33

Kragujevac: Zamena 20 kilometara vodovodnih cevi u tekućoj godini
Foto: Mumemories/Shutterstock

Infrastrukturno opremanje pojedinih delova grada omogućilo je uvođenje hidrotehničke instalacije koja podrazumeva vodovodnu liniju, fekalnu i atmosfersku kanalizaciju, prenosi InfoKG.

To se, pre svega odnosi na Denino brdo, naselje u kome sistem fekalne i kišne kanalizacije nije bio adekvatno regulisan.

Radovi će biti nastavljeni u u ovoj godini, a u budžetu grada predviđeno je više od 200 miliona dinara za investiranje u hidrotehničke instalacije.

Za ovu godinu u planu je i zamena vodovodnih cevi u dužini od 20 kilometara, kao i postavljanje devet mernih mesta na ulasku u kragujevačka naselja, namenjenih za praćenje gubitaka na vodovodnoj mreži.

Inače, u prošloj godini kragujevački „Vodovod“ je izgradio 20 kilometara hidrotehničkih instalacija u gradu, za šta je izdvojeno 430 miliona dinara iz budžeta grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: