Kragujevac: Nastavljena proizvodnja Fiata 500L

Proizvodnja Fiata 500L u fabrici FCA Srbija nastavljena je danas posle dvonedeljne pauze, rečeno je Agenciji Beta u Samostalnom sindikatu te fabrike, prenose nacionalni mediji.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 14.06.2021.

11:23

Kragujevac: Nastavljena proizvodnja Fiata 500L
Foto: Depositphotos/microolga

Predsednik tog sindikata Saša Đorđević rekao je da je proizvodnja nastavljena u dve smene i u dosadašnjem obimu, kao i da će „sa traka silaziti" 400 vozila dnevno.

Proizvodni radnici FCA bili su poslati na plaćeno odsustvo 28. maja.

Đorđević je rekao da se očekuju konkretni planovi za Fiatovu fabriku u Srbiji što će, kako je dodao, biti predviđeno strateškim planom kompanije "Stelantis", koji će obuhvatiti i fabrike u Turskoj, Italiji, Poljskoj i drugim zemljama.

On je rekao da bi taj strateški plan trebalo da bude predstavljen za nekoliko meseci, prenosi infokg.rs.

Prema njegovim rečima, u vezi sa perspektivom proizvodnje u Kragujevcu menadžment kompanije doneće odluku nakon što napravi procenu prema potražnji vozila, kao i ekološkoj regulativi u Evropi.

On je uveren da će u kragujevačkoj fabrici biti pokrenuta proizvodnja novog modela vozila koje će biti na električni pogon, ali i da će kompanija odlučivati o „sudbini proizvodnje" Fiata 500 L.

Đorđević smatra da definitivno prolazi vreme „klasičnih" automobila i da je budućnost u vozilima "na struju", te sledi i prilagođavanje kragujevačke fabrike.

Prema Đorđevićevim rečima, kompanija će svakako proceniti da li joj je potrebno da paralelno sa proizvodnjom novog, električnog automobila, zadrži i proizvodnju "500L" naredne dve, tri godine.

On pretpostavlja da bi u tom slučaju 500L bio rađen isključivo kao hibrid, za šta su, tvrdi on, potrebna velika ulaganja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: