Kragujevac - Ekonomija - B92 Lokal

Korak bliže izgradnji Severne obilaznice - država traži strateškog partnera

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je javni poziv za izbor strateškog partnera na izgradnji Severne obilaznice oko Kragujeva.

Izvor: eKapija Kragujevac
Podeli
Ilustracija: TTstudio/Shutterstock
Ilustracija: TTstudio/Shutterstock

Za strateško partnerstvo u projektu čiji je investitor JP Putevi Srbije može da konkuriše domaće ili strano pravno lice, kao i konzorcijumi koji zadovoljavaju uslove iz Uredbe o izboru strateškog partnera, piše eKapija.

U pozivu se ističe da je obaveza budućeg strateškog partnera da izradi projekto-tehničku dokumentaciju koja obuhvata projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje i projekat izvedenog objekta uz izvođenje radova na izgradnji Severne obilaznice.

Prijava za izbor strateškog partnera traje do 11. februara, a otvaranje pristiglih prijava obaviće se sledećeg dana, u 12 časova, u prostorijama Ministarstva.

Izgradnja Severne obilaznice radiće se u dužini od oko 22 km, a prostorni plan projekata obuhvata delove katastarskih opština Cvetojevac, Jovanovac, Kragujevac 4 i Novi Milanovac, ukupne površine 65 ha 25 ar 15 m2.

Računska brzina za dimenzionisanje elemenata trase je 100 km/h. Poprečni profil saobraćajnice sadrži četiri saobraćajne trake širine po 3,5 m, ivične trake širine 0,5 m, bankine širine 1,5 m i ulivno/izlivne trake širine 3,5 m.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.