JSP Kragujevac greškom uvećalo račune za jun

Prilikom izrade faktura za komunalne i druge usluge za potrošnju u junu mesecu 2021. godine koji dospeva na plaćanje 28. jula 2021. godine, a koje se naplaćuju kroz Sistem objedinjene naplate, došlo do greške u iskazivanju visine duga, saopštilo je JSP Kragujevac.

Izvor: pressek.rs

Petak, 23.07.2021.

13:32

JSP Kragujevac greškom uvećalo račune za jun
Foto: Depositphotos/OtnaYdur

Ova anomalija se pojavila kod građana koji su potpisali Sporazum o povraćaju naplaćene naknade za vođenje matične evidencije u toku 2020. godine, i kojima je iznos iz Sporazuma isplaćen do kraja 2020. godine, prenosi portal Presek.

Softverskom greškom iskazani dug je uvećan za iznos naplaćene naknade za vođenje matične evidencije koji je predmet Sporazuma i za iskazani iznos treba umanjiti dug, navode u saopštenju dodajući da će greška biti otklonjena u računu za mesec jul 2021. godine.

Da podsetimo, JSP Kragujevac je prošle godine počelo da vraća novac građanima, nezakonito naplaćen na ime naknade matične evidencije. U avgustu 2020. godine preduzeće je počelo da poziva građane da sklope sporazum za povraćaj sredstva koja su nezakonito naplaćivana za period od tri godine.

Ova naknada je međutim naplaćivana u dužem vremenskom periodu, pa se jedan broj korisnika odlučio da tuži JSP Kragujevac.

Prema podacima iz kancelarije lokalnog ombudsmana Osnovnom sudu u Kragujevcu podneto je 5.308 tužbi korisnika usluga Sistema objedinjene naplate (SON) za povraćaj neosnovano naplaćivane "naknade za vođenje matične evidencije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: