Još nije kasno: Do 25. oktobra

Kragujevčani će do 25. oktobra moći da daju svoje predloge na šta će se naredne godine trošiti novac iz gradskog budžeta. Naime, po odluci Gradskog veća 15. oktobra počela je javna rasprava o Nacrtu budžeta grada Kragujevca za 2022. godinu.

Izvor: pressek.rs

Četvrtak, 21.10.2021.

10:00

Još nije kasno: Do 25. oktobra
Ilustracija: FOXARTBOX/Shutterstock

Kako podseća portal Presek, tokom javne rasprave organizovane prošle godine pristiglo je 98 predloga i sugestija Kragujevčana. Zahvaljući tim predlozima grad Kragujevac je budžetom za 2021. opredelio 5 miliona dinara za lečenje dece.

Prihvaćen je i predlog za uvećanje sredstava za sufinansiranje medija. Umesto tri miliona za ostvarivanje i unapređenje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Kragujevca opredeljeno je deset miliona dinara.

Među sugestijama i predlozima koji su pristigli lane bili su i postavljanje ležećeg policajca u pojedinim ulicama, izvođenje radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, unapređenje javne rasvete, izgradnja odmarališta Bešnjaja i Žeželj, subvencije za izolaciju zgrada.

Predloženi budžet za 2022. godinu iznosi 9.236.000.000 dinara, odnosno 31 milion dinara manje nego što je iznosio predlog za ovu godinu.

Neki od najskupljih kapitalnih projekata koji su planirani za sledeću godinu su izgradnja i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže za koju je planirano 196 miliona dinara, izgradnja novih ulica i puta Resnik-Rača (111,5 miliona dinara), rehabilitacija i održavanje saobraćajnica (201 milion dinara).

Kad su u pitanju obrazovne ustanove planira se energetska sanacija škole "Mirko Jovanović", ugradnja gasnog kotla u osnovnoj školi "Dragiša Luković Španac", rekonstrukcija osnovne škole u Ramaći, početak rekonstrukcije vrtića "Ciciban", sređivanje Ekonomske škole, kao i radovi u školi "Đura Jakšić".

Za izgradnju atletske staze budžetom je planirano 50 miliona dinara, za izgradnju stadiona u Desimirovcu 11,5 miliona dinara, a 6 miliona dinara trebalo bi da bude izdvojeno za izgradnju skejt parka.

Budžetirani su i sređivanje gradskih parkova, uređenje Vojne bolnice, rekonstrukcija fasada, rekonstrukcija fasade Dečije biblioteke, izrada bisti i rekonstrukcija stepeništa Doma omladine, uređenje jezera u Šumaricama i izgradnja gejzera...

Kako dostaviti svoj predlog

Pojedinci, institucije i organizacije svoje primedbe i predloge mogu da dostave na e-mail javnaraspravakg@kg.org.rs ili ubace u kutiju za predloge koja se nalazi u holu prizemlja Gradske uprave grada Kragujevca do 25. oktobra do 12 sati.

Na sajtu grada nalazi se, između ostalog, i obrazac za podnošenje predloga i sugestija, poziv na javnu raspravu kao i nacrt Odluke o budžetu Grada Kragujevca za 2022. godinu. (Vidi LINK)

"Ukoliko zainteresovana lica žele lično da izvrše uvid u Nacrt Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2022. godinu, to mogu učiniti 22. oktobra 2021. godine u sali 105 zgrade Gradske uprave u vremenu od 9 do 12 sati, gde će im ovlašćena lica pružati dodatna pojašnjenja", saopštila je gradska uprava.

U sklopu javne rasprave o Nacrtu Odluke o budžetu grada Kragujevca za 2022. godinu, svi zainteresovani mogu popuniti i Upitnik o budžetskim prioritetima grada Kragujevca ko je nalazi na sledećem linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: