Zimska kampanja dobrovoljnog davanja krvi u Kragujevcu: Počinje 29. januara

Tradicionalna Zimska kampanja dobrovoljnog davanja krvi Gradske organizacije Crvenog krsta i Zavoda za transfuziju krvi Kragujevac, uz podršku Grada, počinje u petak, 29. januara, u hotelu "Kragujevac – Nova Sicilijana".

Izvor: B92

Petak, 22.01.2021.

19:30

Zimska kampanja dobrovoljnog davanja krvi u Kragujevcu: Počinje 29. januara
Foto: plenoy m/Shutterstock

Cilj je da se obezbede dovoljne zalihe krvi u zimskom periodu, kada se očekuje smanjenje rezervi ove dragocene tečnosti.

Služba za transfuziju krvi kragujevačkog Kliničkog centra i Gradska organizacija Crvenog krsta, uz podršku lokalne samouprave, započeće Zimsku kampanju dobrovoljnog davanja krvi u petak, 29. januara, u hotelu "Kragujevac – Nova Sicilijana".

Prema rečima organizatora, cilj akcije je da se obezbede dovoljne količine krvi u periodu godine kada se očekuju smanjene rezerve, kao i podizanje svesti građana o važnosti dobrovoljnog davanja krvi, prenosi RTK.

Tokom januara i februara kroz organizaciju akcija dobrovoljnog davanja krvi u lokalnoj zajednici i podsticanje građana da se uključe, više od 40 gradova i opština simbolično će se takmičiti za titulu Šampiona solidarnosti.

Ovogodišnja kampanja je od posebnog značaja, saopšteno je iz Instituta za transfuziju krvi, jer se prvi put realizuje u drugačijim uslovima, odnosno kada je ceo svet suočen sa velikim izazovom – pandemijom koronavirusa.

Akcije dobrovoljnog davanja krvi u školama, na fakultetima, u institucijama i kompanijama i dalje su ograničene ili se ne organizuju, pa su tradicionalne kampanje siguran izvor prikupljanja krvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: