Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Veliki gest osnovaca iz Desimirovca: Humanitarni bazar za pomoć malom Gavrilu nastavlja se i danas FOTO

Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje malog Gavrila iz Kragujevca se nastavlja. Ovoga puta za njega novac sakupljaju učenici iz Desimirovca koji su uz pomoć starijih organizovali Humanitarni bazar.

Izvor: RINA Kragujevac
Podeli
Foto: RINA
Foto: RINA

"Učiteljice OŠ 'Sreten Mladenović' u Desimirovcu, u saradnji sa mamama učenika i svojim učenicima su organizovale Bazar za Gavrila, na kome se juče prodavalo svašta, sitni kolači, slane đakonije, igračke koje su deca donela, čestitke, crteži, slike. Za sve vreme prodaje na štandovima su bile kutije za dobrovoljni prilog tako da je na ovoj našoj akciji prikupljeno oko 64.480 dinara", rekla je za RINU jedna od učiteljica iz Osnovne škole "Sreten Mladenović".

Foto: RINA
Foto: RINA

Ona naglašava da će se humanitarna akcija prikupljanja novca za Gavrilovo izlečenje nastaviti i danas u Velikom Parku u Kragujevcu, pored već pomenutih proizvoda i đačkih rukotvorina na današnjem bazaru biće izložene i tinkture i sirupi iz manastira Kamenac.

Podsećamo, Gavrilo Đurđević iz Kragujevca sa nepunih šest meseci života bori se sa teškom bolešću – spinalnom mišićnom atrofijom tip 1. Ova bolest je izuzetno teška i progresivna. Posledica je mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje.

Foto: RINA
Foto: RINA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 169 idi na stranu