Vakcinisao se i gradonačelnik Kragujevca, interesovanje građana veliko FOTO

Interesovanje Кragujevčana za vakcinu je veliko. Od početka imunizacije na teritoriji Šumadije vakcinu je primilo 4757 lica od čega 3382 Кragujevčana. Samo juče, na tri punkta u Кragujevcu je vakcinisano 1672 građana.

Izvor: B92.net

Subota, 23.01.2021.

14:57

Vakcinisao se i gradonačelnik Kragujevca, interesovanje građana veliko FOTO
Foto: Grad Kragujevac

Nakon 820 doza Fajzerove vakcine koja je stigla krajem decembra, Institutu za javno zdravlje Кragujevac za Šumadijski okrug isporučeno je 8000 doza vakcine kineskog proizvođača Sinofarm. Jutros je stiglo novih 5400 doza istog proizvođača i već su raspoređene vakcinalnim punktovima, navodi se na sajtu grada.

Među brojnim Кragujevčanima koji su danas vakcinisani protiv korona virusa u Sportskoj hali „Gordana Goca Bogojević“ bio je i gradonačelnik Nikola Dašić.

Nakon obaveznog lekarskog pregleda Dašić je primio vakcinu kineskog proizvođača Sinofarm.

"Pozvam sve građane da izvrše imunizaciju, da budemo složni i jedinstveni u celoj ovoj priči kako bi što pre izašli iz krize", rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.

On je naveo da je vakcina jedno od najećih dostignuća u istoriji čovečanstva - "zato moramo da postupimo odgovorno i da se vakcinišemo, kao što je to uradila i moja porodica".
Foto: Grad Kragujevac
U Kragujevcu je otvoren kol centar sa pet brojeva telefona 505 800, 505 811, 505 812, 505 825 i 505 842 gde mogu da se prijave svi sugrađani koji to nisu u prilici da učine elektronski preko portala eUprava, kazala je Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Osim prijavljivanja, sedam operatera kojima pomažu radnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć pozivaju građane, dan posle vakcinacije, da provere da li imaju neke od neželjenih reakcija.

"Od ponedeljka primamo i pozive za najstarije nepokretne sugrađane kojima će, zahvaljujući Domu zdravlja i Službi kućnog lečenja, biti omogućeno da se vakcinišu u svom domu", navela je Damnjanović.

Upućen je i apel svim velikim proizvodnim sistemima da naprave spisak zaposlenih koji su zainteresovani za vakcinaciju. Umesto njih operateri kol centra će izvršiti elektornsku prijavu, a imunizaciju je moguće obaviti na licu mesta u pogonima velikih sistem.

"U Domu zdravlja očekuju da će već u ponedeljak vakcinisati 2000 ljudi. Interesovanje je veliko i molimo za strpljenje jer vakcina ima dovoljno", istakao je direktor Vasilije Antić.

Naveo je da se vakcinacija obavlja u vremenu od 8 do15 sati i nikoga ko je želeo da se vakciniše, a nije se pre toga prijavio, nisu vratili.
Foto: Grad Kragujevac
Foto: Grad Kragujevac

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: