U Kragujevcu tri velika ekološka projekta vredna oko 300 miliona evra

U okviru nacionalnog programa "Čista Srbija" u Kragujevcu će biti realizovana tri značajna ekološka projekta, a to su izgradnja kanalizacione mreže duge 360 kilometara, tri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i nova deponija, vredna više od 300 miliona evra, izjavio je zamenik gradonačelnika Kragujevca Ivica Momčilović.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.12.2021.

14:44

U Kragujevcu tri velika ekološka projekta vredna oko 300 miliona evra
Foto: Shutterstock/TinnitusDoll

On je rekao da je od svakog finansijskog iznosa važnije poboljšanje kvaliteta života Kragujevčana.

Momčilović je, kako je objavljeno na sajtu grada, za Radio-televiziju Kragujevac, rekao da je početak radova na izgradnji i rekonstrukciji kanalizacone mreže ozvaničen u naselju Beloševac, gde su geodeti završili snimanja odnosno obeležavanje trase vodovodne mreže, elektroinstalacija i Telekoma, a u toku je i dostavljanje građevinskog materijala.

Prema njegovim rečima zastarela kanalizaciona mreža biće rekonstruisana, ali je prioritet i akcenat na izgradnji mreže tamo gde je nema.

Za ovaj projekat ali i sledeći koji podrazumeva izgradnju tri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Kragujevcu, Batočini i Stragarima, država je opredelila 190 miliona evra

Treći projekat se odnosi na izgradnju nove regionalne deponije sa spalionicom i saniranje postojeće u Jovanovcu, a procenjena vrednost radova je 118 miliona evra.

"Lokacija Vitlište za novu deponiju je davno predviđena a plan detaljne regulacije usvojen na sednici Skupštine grada početkom novembra i trenutno smo u fazi preparcelacije na tom potezu", rekao je Momčilović.

Dodao je da će deponija u Jovanovcu, nakon zatvaranja i rekultivacije postati zelena oaza koja će biti deo buduće turističke ponude grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: