Plivanje za Časni krst u Kragujevcu ove godine bez publike

Šumadijska eparhija i Grad Kragujevac obaveštavaju građane da će tradicionalna manifestacija plivanje za Časni krst na jezeru u Šumaricama biti održana u utorak 19. januara u 12 sati uz poštovanje svih protivepidemijskih mera.

Izvor: B92.net

Nedelja, 17.01.2021.

19:30

Plivanje za Časni krst u Kragujevcu ove godine bez publike

Imajući u vidu da toj manifestaciji prisustvuje veliki broj naših sugrađana, organizatori apeluju da ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije, ostanu kod kuće i prate direktan prenos na programu Radio televizije Kragujevac.

Preporuka je struke da Bogojavljensko plivanje bude organizovano samo uz prisustvo članova porodica takmičara, crkvenih velikodostojnika, predstavnika sportskih organizacija, lokalne samouprave i medija. Bez obzira na to što se versko – sportska manifestacija održava na otvorenom obavezno je nošenje zaštitne maske, navodi se na zvaničnom sajtu grada Kragujevca.

Pre takmičenja, u crkvi Svete Petke u naselju Denino brdo, biće služena Sveta liturgija u 9,00 sati. Početak službe Božije, spuštanje Časnog krsta u vodu i start trke je u 12 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: