Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Organizovana vakcinacija studenata Univerziteta u Kragujevcu FOTO

U sportskoj hali "Gordana Goca Bogojević" u Velikom parku, juče je, u skladu sa njihovim željama i bez prijava, organizovana vakcinacija za oko 50 studenata Univerziteta u Kragujevcu.

Izvor: B92.net Kragujevac
Podeli
Foto: kragujevac.rs
Foto: kragujevac.rs

Na teritoriji grada Kragujevca odziv mladih na mosovnu imunizaciju do sada je bio nizak a u prilog tome govori podatak da je svega pet procenata vakcinisanih uzrasta od 20 do 30 godina, kazala je dr Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

"S obzirom na to da je najveći deo naših starijih sugrađana ili primio vakcinu ili preležao koronu, virus će nastaviti da traži put i usmeriti ga ka mlađim uzrasnim kategorijama odnosno onim koje su se najmanje vakcinisale. Zahvaljujući apelu gradonačelnika, Štaba za vanredne situacije pre dve nedelje je održan sastanak sa predstavnicima Univerziteta i studentskih parlamenata zbog čega danas imamo prvu grupu od 50-ak studenata koji će primiti različite vrste vakcina. Vakcinaciju na Univerzitetu nije bilo moguće sprovesti upravo zbog njihove želje da prime i Sputnjik V i Fajzer i Sinofarm", kazala je Damnjanović i poručila da mladi, budući akademski građani kao odgovorni ljudi treba da brinu o sopstvenom zdravlju i zdravlju zajednice, jer ako smo svi na istom putu i složni možemo doći do kolektivnog imuniteta.

Foto: kragujevac.rs
Foto: kragujevac.rs

Prema rečima Irene Ognjanović, studentkinje prodekana na Fakultetu medicinskih nauka, barijera zbog koje studenti nisu došli da se vakcinišu je ta što im je bio ponuđen izbor samo jedne vrste vakcina, navodi se na zvaničnom sajtu grada Kragujevca.

U saradnji sa upravom fakulteta i grada Kragujevca studentima je obezbeđena mogućnost izbora između svih dostupnih vakcina u Srbiji, zbog čega je juče i došlo 50-ak studenata na vakcinaciju, koji su se, navodi Ognjanović, uglavnom opredeljivali za Fajzer i Sinofarm.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 168 idi na stranu