Na jezeru Bubanj još 25 sadnica belog jasena FOTO

U cilju sprečavanja negativnih efekata klimatskih promena, a posebno doprinosa čistijem vazduhu, grad Kragujevac finansirao je nabavku još 25 sadnica belog jasena za ozelenjavanje jezera Bubanj.

Izvor: B92.net

Utorak, 30.11.2021.

21:05

Na jezeru Bubanj još 25 sadnica belog jasena FOTO
Foto: kragujevac.rs

Nove sadnice, radnici JKP Šumadije - sektor Zelenilo, posadili su na prostoru između jezera i Ulice Save Kovačevića, navodi se na zvaničnom sajtu grada Kragujevca.

"Jezero Bubanj je predivna zelena oaza za odmor i rekreaciju, biser koji se nalazi u centru grada", kazao je član Gradskog veća za zaštitu i unapređenje životne sredine Stefan Nikezić.
Foto: kragujevac.rs
"Dobili smo nove pešačke i trim staze, konstantno ulažemo sredstva i unapređujemo ovaj prostor. Tokom leta ovo je veoma atraktivna lokacija za građane gde mogu da dođu u prirodu i tako pobegnu sa vrelog asfalta", dodao je.

Proteklog vikenda, podsetio je Nikezić, u Ulici 9. maja u naselju Beloševac zasađeno je 21 stablo belog jasena, a pre deset dana, na istom ovom mestu sa amabasadorom Malezije u okviru projekta "Zelena Srbija" zasađeno je 20 stabala belog jasena.

"Nastavićemo i dalje da unapređujemo životnu sredinu u Kragujevcu, a posebno na jezeru Bubanj koje je veoma bitno za naše sugrađane ali i goste grada", poručio je Nikezić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: