Muke sa strujom u kragujevačkom naselju

Žitelji kragujevačkog naselja Teferič već skoro 10 dana imaju problema sa nestancima električne energije. Do sada nisu uspeli da dobiju od nadležnih nikakvo objašnjenje, a kako kažu zbog ovih problema sada im se kvare i električni uređaji. Zbog čestih prekida struje moraju da isključe i kotlove za grejanje, pa kako kažu u kući im je češće hladno nego toplo, piše Pressek.

Izvor: pressek.rs

Četvrtak, 21.01.2021.

09:50

Muke sa strujom u kragujevačkom naselju
Foto: Depositphotos, Alan

"Svaki put kad pozovem Elektrošumadiju dobijem kratak odgovor da je u pitanju „kvar” – tu se svaki razgovor i završi", objašnjava za portal Pressek jedna od žiteljki naselja Teferić.

Kako su meštani ovog dela Kragujevca rekli, to je problem koji se dešava redovno u ovom naselju, ali nikada kvar nije trajao ovoliko dugo.

Sa druge strane, iz dežurne službe dispečarskog centra Elektrodistribucije Kragujevac saznali smo da je u pitanju kvar na dalekovodu, koji vodi od Teferiča do Bešnjaje.

"Zaštita" izbacuje struju na tom delu dalekovoda, pa dolazi do kratkotrajnih prekida struje. Kolege su na terenu, locirali smo problem u pitanju je izolator, koji će biti zamenjen i sve će biti sređeno do kraja dana (20. janura), rečeno je portalu Pressek.

Inače u ovom delu grada ovakvi kvarovi su česti, a problem nastaje i kad padne veća količina snega. Kako Pressek saznaje, bilo je slučajeva, tokom jeseni, da se zapali bandera.

"Mi imamo već duže vreme problema sa strujom. Struja dođe i nestane na blic, to je treptaj, a trpe i uređaji. Na sreću najčešće stradaju sijalice i produžni kablovi", objašnjava meštanka ovog naselja.

Prema njenim rečima, njoj je do sada „crkao” frižider, a nedavno je morala da zameni i ceo strujomer, kao i prekidače u kući. Smatra da je oštećena, ali su joj u Elektrodistribuciji rekli da tako nešto nije moguće.

Sa druge strane, portalu Pressek je rečeno da ukoliko smatra da je oštećena, prijavu može da podnese na šalterima Elektrošumadije, da popuni obrazac, nakon čega će komisija odlučiti o njenom zahtev.

U dežurnoj službi portalu je rečeno da ne veruju da može uređaj da pregori zbog kratkotrajnog nestanka struje, ali da ako građani misle da su oštećeni podnesu zahtev, na koji će komisija dati konačnu reč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: