Kragujevac: Rok za završetak rekonstrukcije pijace "Centar" produžen

Zbog nepredviđenih radova na fasadi i urušavanja dela zida na samom objektu, rok za završetak radova na rekonstrukciji najstarije zelene pijace "Centar" započetih u maju prošle godine, biće produžen.

Izvor: B92

Utorak, 20.07.2021.

15:07

Kragujevac: Rok za završetak rekonstrukcije pijace
Ilustacija: Depositphotos/michaelpuche

Ugovorom je predviđen produžetak radova za 125 radnih dana počev od 13. jula 2021. godine, objavljeno je na sajtu Grada Kragujevca.

Tokom rekonstrukcije, Zavod za zaštitu spomenika kulture Kragujevca utvrdio je da je stanje fasadnih površina takvo da je potrebna detaljna sanacija.

Sanacija podrazumeva obijanje svih oštećenih površina sa čišćenjem do zdrave zidne podloge, pripremu površina za malterisanje na bazi kreča bez upotrebe cementa, retuširanje fasadne plastike, odnosno izrada i ugradnja odlivaka fasadne plastike, skidanje stare boje i završno bojenje silikonskim bojama u dva tona, kao i izrada veštačkog kamena po ugledu na tržnicu iz 1929. godine.

Pored rekonstrukcije matične zgrade ukupne površine 1.300 kvadratnih metara koja će zadržati svoju autentičnost, biće uređen plato, izgrađena nadstrešnica sa izdvojenim mlečnim paviljonima i podzemna garaža.

Vrednost radova, koje sredstvima iz dugoročnog investicionog kredita finansira JKP Šumadija, ovom izmenom uvećana je na 333, 8 miliona dinara bez PDV-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: