Kragujevac: Otvorena još jedna kovid jedinica

Univerzitetski klinički centar Kragujevac je, zbog aktuelne epidemiološke situacije, otvorio još jednu, šestu po redu, kovid jedinicu.

Izvor: B92

Utorak, 21.09.2021.

09:50

Kragujevac: Otvorena još jedna kovid jedinica
Ilustracija: Depositphotos/microgen

Reč je o Klinici za psihijatriju, sa dodatnih 50 mesta za lečenje kovid pozitivnih pacijenata. Ova zdravstvena ustanova trenutno raspolaže sa 350 kiseoničkih mesta, prenosi RTK.

Za razliku od prethodnih talasa pandemije, ovaj je doneo povećan broj kovid pozitivnih pacijenata na Klinici za pedijatriju. To je, kažu u Univerzitetskom kliničkom centru, direktna posledica zaražavanja unutar porodica, ali i obrazovnih ustanova.

I pored velikog broja zaražene dece u Kragujevcu, nema ih previše na hospitalizaciji. Na boničkom lečenju su tri bebe, čije je zdravstveno stanje stabilno, kao i troje dece školskog uzrasta.

Na lečenje dnevno dolazi deset odsto kovid pozitivnih pacijenata, a prognoze su da će taj broj do kraja meseca biti povećan, jer još uvek nije dostignut pik ovog talasa. I dalje se beleži veći broj prijema nego otpuštanja.

Univerzitetski Klinički centar Kragujevac nastavlja rad sa onkološkim pacijentima, kao i operativni program.

U slučaju angažovanja većeg broja lekara u kovid jedinicama, u Univerzitetskom kliničkom centru biće zbrinjavani samo hitni nekovid pacijenti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: