Kragujevac: Najbolji na takmičenju “Dostignuća mladih” u Centralnoj Srbiji

Učenici Prve kragujevačke gimnazije su sa svojom kompanijom „Edu gejms“ osvojili prvo mesto u Centralnoj Srbiji na takmičenju „Dostignuća mladih“, piše RTK. Ekipu Prve gimnazije su činili Petar Mihajlović, Matija Marković, Filip Pantić, Stefan Grujičić, Strahinja Đaković i Mihajlo Đurović.

Izvor: RTK

Četvrtak, 29.04.2021.

11:21

Kragujevac: Najbolji na takmičenju “Dostignuća mladih” u Centralnoj Srbiji
Foto: Depositphotos/archideaphoto

Više od 250 učenika i 50 učeničkih kompanija iz 19 gradova Srbije, učestvovalo je na takmičenju „Dostignuća mladih u Srbiji“ na kome su predstavili svoje preduzetničke ideje.

Učenička kompanija je najpoznatiji program „Dostignuća mladih“ koji obezbeđuje osnovno ekonomsko obrazovanje za učenike srednjih škola i sprovodi se širom sveta.

Ove godine, 20 pobedničkih timova iz pet regiona plasiralo se u nacionalno finale, a pobednik će predstavljati Srbiju na evropskom takmičenju najboljih učeničkih kompanija, prenosi infokg.rs.

Pobednici Centralne Srbije su učenici Prve kragujevačke gimnazije koji su predstavili svoju kompaniju „Edu gejms“. Reč je o interaktivnoj igrici koja utiče na psihomotorni razvoj i kognitivne sposobnosti dece u najmlađem uzrastu.

Prvoj kragujevačkoj gimnaziji ovo nije prvi put da učestvuje na takmičenju „Dostignuća mladih“.

Nacionalno finale učeničkih kompanija, u okviru Dostignuća mladih u Srbiji,prema najavama organizatora, biće održano početkom juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: