Kragujevac dobija statuu Gordane Goce Bogojević

Komisija za podizanje spomenika grada Kragujevca, na osnovu inicijative koju su pokrenuli udruženje "Prvi prvi na skali" i Košarkaški savez Srbije, jednoglasno je prihvatila predlog za postavljanje statue Gordane Goce Bogojević ispred istoimene hale u Velikom parku.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.10.2021.

13:50

Kragujevac dobija statuu Gordane Goce Bogojević
Foto: TinnitusDoll/Shutterstock

Kako je saopšteno, komisija će u okviru svojih nadležnosti pribaviti stručna mišljenja nadležnih organa, Gradske uprave za razvoj i investicije i Ministarstva kulture i informisanja, u pogledu utvrđivanja tačne lokacije, uslova uređenja, finansijskog plana i uslova konkursa za postavljanje obeležja, prenosi portal Ritam grada.

Podsećanja radi, u ime svih poštovalaca košarkašice Gordane Goce Bogojević, potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije Ana Joković i osnivač udruženja "Prvi prvi na skali" Dejan Milošević dostavili su 5. maja gradonačelniku Nikoli Dašiću inicijativu za postavljanje statue.

U obrazloženju je tada navedeno da je cilj da se statuom učini vidljivijim sportski put kojim je išla Goca, "da se na njen uzorni lik i delo upute najpre mlađe generacije, kao i ostali Kragujevčani i posetioci Kragujevca, i da se godišnjim pomenom promoviše ženska košarka u njenom rodnom gradu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: