I Kragujevac uvodi "Oko sokolovo"

Najave da će Kragujevac, poput Beograda, dobiti svoje "Oko sokolovo" uzburkale su tamošnju javnost.

Izvor: Info KG

Sreda, 04.08.2021.

10:35

I Kragujevac uvodi
"Oko sokolovo" u Beogradu; Foto: Beoinfo

Novi direktor JKP Šumadija Marko Vujnović istakao je za Info KG da je svestan je da ovo neće biti popularna novina među Kragujevčanima. Međutim, uveren je u to da će ovo biti višestruko korisno za Kragujevac.

"To je fantastičan sistem za Kragujevac. Rešiće problem mnogih parkirališta gde su najviše oštećeni građani sa stanarskim kartama. Takođe, uticaće na to da se spreči parkiranje na neobeleženim mestima. U toku je priprema softvera za rad u sistemu 'Oko sokolovo' ali u ovom trenutku ne možemo da kažemo kada će početi da funkcioniše. U svakom slučaju, javnost će biti blagovremeno obaveštena", rekao je Vujnović.

Deo značajnih novina i modernizacije u sektoru Parking servisa biće i izmena zoniranja, uglavnom u centru grada. Postavljaju se i "pametne" rampe na zatvorenim parkiralištima, nabavlja se oprema za kontrolu i naplatu parkiranja na posebnim parkiralištima, poput javljača, displeja, parkomata, vrši se uvezivanje softvera...

U naselju Aerodrom u toku je uređenje 2.307 parking mesta, a u rad će biti puštena istovremeno, kada sva budu za to spremna, a ne sukcesivno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: