Grad: "Nije sklopljen nikakav ugovor sa Levijatanom"

Grad Kragujevac, preduzeće Šumadija d.o.o. i Fondacija Pokret Levijatan nisu sklopili nikakav ugovor o izgradnji prvog modernog parka za pse u Kragujevcu, saopšteno je na zvaničnom sajtu grada.

Izvor: B92.net

Četvrtak, 18.11.2021.

17:45

Grad:
Ilustracija: Profimedia

Informacija koja se nedavno pojavila na društvenim mrežama, a koju su preneli pojedini portali – nije tačna, napominju.

Grad Kragujevac i preduzeće Šumadija d.o.o. priveli su kraju projekat Park za pse koji će uskoro biti predstavljen javnosti. Reč je o projektu čija će realizacija biti finansirana sredstvima iz budžeta grada.

"Vlasnici kućnih ljubimaca, ali i brojna udruženja za zaštitu životinja dugo su čekali na realizaciju ove ideje. Ozbiljno smo pristupili tom poslu zajedno sa našim partnerom Šumadijom d.o.o. koji je bio zadužen za izradu projekta. S obzirom na to da je reč o zahtevnom poslu, pažljivo su mereni svi detalji počev od lokacije, visine i izgleda ograde pa do poligona", poručuju iz gradske uprave.

Parkovi za pse u velikim gradovima poput Kragujevca odavno su postali potreba, jer je većina vlasnika pasa prinuđena da koristi improvizovane i neograđene javne površine.

"Beograd, recimo, već ima preko 20 parkova za pse, Novi Sad i Niš takođe su obezbedili pet zone za vlasnike kućnih ljubimaca. Realizacijom tog projekta i Kragujevac uskoro postaje 'pet friendly' grad", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: