Dašić: Ne štedeti na ugroženim socijalnim grupama

Gradonačelnik Кragujevca Nikola Dašić sastao se sa predsednikom Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom i Saveza slepih Srbije, Milanom Stošićem koji ga je upoznao sa položajem, aktivnostima ali i problemima osoba sa invaliditetom u Кragujevcu.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.04.2021.

11:39

Dašić: Ne štedeti na ugroženim socijalnim grupama
Foto: Depositphotos, fotoaliona

Stošić je kazao da organizacije osoba sa invaliditetom imaju izuzetnu saradnju sa lokalnom samoupravom i da su do sada nailazili na jako dobro razumevanje, prenosi RTK.

Кljučni problemi u invalidskom pokretu na nacionalnom nivou, kazao je Stošić su teža zapošljivost, a na nivou grada istakao izdvajanje nedovoljno sredstava za rad organizacija i povećanje cene zakupa prostorija.

"Grad Кragujevac prošle i ove godine zbog obaveza po kreditu ima specifično stanje u gradskom budžetu, što je ugrozilo mnogo njegove pozicije, ali sam apsolutno saglasan sa tim da ugrožene socijalne grupe ne treba da budu te na kojima se štedi", kazao je gradonačelnik Dašić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: