Kragujevac - Društvo - B92 Lokal

Da li ste se vakcinisali? Stižu flajeri na kućne adrese 60.000 Kragujevčana

Flajeri "Da li ste se vakcinisali?" narednih dana stići će na adrese 60.000 domaćinstava na teritoriji grada Kragujevca.

Izvor: Infokg.rs Kragujevac
Podeli
Foto: Juan Roballo/Shutterstock
Foto: Juan Roballo/Shutterstock

To su poručili iz Gradske uprave i dodaju da je cilj da se podstkanu građani da se u što većem broju vakcinišu, kako bi Kragujevac što pre stekao kolektivni imunitet, prenosi InfoKg.

"Flajeri, pored razloga zašto se vakcinisati, gde i kada Kragujevčani to mogu da učine, izrađeni su u cilju informisanja građana o otvorenim punktovima u gradu gde mogu da se vakcinišu protiv bolesti Covid-19 uz ličnu kartu i bez prethodog zakazivanja putem portala e-zdravlje ili kol centra. Vakcinacija i poštovanje propisanih epidemioloških mera rezultirali su smanjenim brojem novozaraženih virusom korona, ali prema mišljenju struke proces vakcinacije bi trebalo da se ubrza kako bi ovaj talas bio poslednji. Virus neće nestati, ali imunizacijom će se život vratiti u normalu, zdravstveni radnici relaksirati, a zdravstveni sistem nastaviti da funcioniše i za druge pacijente", saopšteno je iz Gradske uprave.

Građani, koji se nisu prijavili putem e-uprave ili kol centra, mogu se vakcinisati na šest punktova i to u hali "Gordana Goca Bogojević", poznatijoj kao hala "Park", u ambulantama Bresnica, Aerodrom, Stanovo, Erdoglija i Zdravstvenoj stanici broj 4, u ulici Svetozara Marković.

Svi punktovi za imunizaciju u Kragujevcu u naredne dve nedelje otvoreni su svakog dana od 8 do 20 časova.

Do sada je u Kragujevcu vakcinisano 50.500, a revakcinisano 38.700 građana. Za postizanje kolektivnog imuniteta u gradu na Lepenici, prema mišljenju stručnjaka, potrebno je 78.000 revakcinisanih.

Flajere je priredio grad Kragujevac u saradnji sa gradskim Štabom za vanredne situacije i Domom zdravlja, a distribuira ih JP Pošta Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 170 idi na stranu