Da li ima opasnosti od izlivanja reka u Kragujevcu?

Za sada nema naznaka da bi na teritoriji grada Kragujevca moglo doći do izlivanja vodotokova prvog ili drugog reda, izjavio je načelnik Odeljenja za vanredne situacije Dragoš Radovanović.

Izvor: B92

Utorak, 22.11.2022.

14:56

Da li ima opasnosti od izlivanja reka u Kragujevcu?
Foto: Maximilian100/Shutterstock

Kako saznaje Radio Televizija Kragujevac, situacija je pod kontrolom, a sva javna i komunalna preduzeća nalaze se u stanju pripravnosti za vanrednu odbranu od poplava.

Iako je Republički hidrometeorološki zavod izdao upozorenje na velike količine padavina za teritoriju cele Srbije, kiša koja u Kragujevcu pada nije uslovila povećanje vodostaja.

Za sada ne postoji rizik od izlivanja vodotokova, reke su u svojim koritima, a sva gradska javna i komunalna preduzeća su u stanju pripravnosti za odbranu od poplava. Sva mehanizacija koja može da se koristi u situacijama odbrane od poplava je proverena i spremna za delovanje.

Takođe, lokalna samouprava je u ovoj godini izdvojila osam miliona dinara za preventivno čišćenje i uređenje kritičnih tačaka vodotokova drugog reda, kao što su Bresnički potok i reka Ždraljica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: