Akcija "Zajedno za dečije osmehe" i u Kragujevcu: Prikupljena odeća, obuća, školski pribor...

Kragujevac je jedan od gradova u kome je danas Fondacija "Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić" i Svetosavsko zvonce u saradnji sa Kancelarijom za mlade organizovala akciju prikupljanja pomoći pod nazivom "Zajedno za dečije osmehe".

Izvor: B92.net

Sreda, 20.01.2021.

10:25

Akcija
Foto: kragujevac.rs

Odeću, obuću, slatkiše, školski pribor, knjige i igračke namenjene deci iz najsiromašnijih sredina na teritoriji Srbije a posebno deci sa Kosova i Metohije u Kancelariju za mlade juče su doneli predstavnici studentskog parlamenta Pravnog fakulteta kragujevačkog Univerziteta, đačkog parlamenta Prve tehničke škole, učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Vukašin Marković" kao i mnogobrojni Kragujevčani. Ovu humanitarnu akciju podržao je i grad Kragujevac.

"Grad Kragujevac je uvek tu kada je potrebna pomoć, a naročito kada su u pitanju naši mališani, jer nam je cilj, kao što to čini i Fondacija "Zajedno za mlade – prof.dr Danica Grujičić" i Srpska pravoslavna crkva da im izmamimo osmehe", kazala je Sanja Tucaković, član Gradskog veća za lokalnu samoupravu.
Foto: kragujevac.rs
Ona je pozvala sve Kragujevčane i fizička i pravna lica da se prključe humanitarnoj akciji i doniraju udžbenike, finansijska sredstva, garderobu, igračke i bilo šta što može da obraduje naše mališane sa najugroženijih područja Republike Srbije a posebno teritorije Kosova i Metohije, navodi se na zvaničnom sajtu Grada Kragujevca.

U okviru akcije "Zajedno za dečije osmehe" juče se pomoć prikupljala u Nišu i Novom Sadu, a građani Kragujevca će svoje pakete pomoći moći da donesu u Kancelariju za mlade ulica Save Kovačevića br. 5 do petka.

"Akcijom želimo da probudimo svest kod mladih da smo još uvek zajednica koja brine jedni o drugima i da deci sa ugroženih područja a posebno sa Kosova i Metohije možemo da ulepšamo ovaj praznični mesec", rekla je Marija Đoković, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Sa željom da se pošalje 100 hiljada poruka do kraja januara u okviru akcije je otvoren i humanitarni broj Fondacije 4334 a prikupljena sredstva biće iskorišćena za podizanje i obnovu kuća ugroženih porodica sa više dece. Za iste namene svi koji žele mogu uplatiti novac i na račun Fondacije 265-1610310004716-35.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: