B92 Lokal - Najnovije i najaktuelnije vesti iz vaših sredina
 1. Za one koji ne znaju, na toj lokaciji se već nalaze Farmaceutski fakultet i Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo. Biološki fakultet je godinama već podstanar na Filološkom i kuburi sa prostorom, tako da je krajnje vreme da se taj problem reši. I teško da je Kumodraž u sred gradske vreve...
  (betta, 26. septembar 2021 09:26)

  # Link komentara

 2. @Univerzitet u Beogradu treba da gradi kampuse u Subotici?
  (Vladan, 25. septembar 2021 22:39)

  da naravno. to nije praksa samo na zapadu vec i u srbiji postoje razna ogledna dobra ili isturena odeljenja raznih sumarskih, poljoprivrednih...fakulteta po celoj srbiji. to su normalne stvari. beogradski univerzitet ne podrazumeva teritorijalno moranje po opstinskom principu vec modelu i svrsi onoga sto se izgradjuje. srbija je cela nasa zemlja. da je srece i da nismo ratovali trebali smo da se mesamo i intenzivnije sa celim regionom, pa bi bilo potpuno normalno da npr niški univerzitet napravi kampus na cresu ili lošinju a skopski na romaniji. to su naika, umetnost, ekonomija...ne podrazumevaju zbijanja i zatvaranja vec suprotno.
  ali ovde malo preovladava duh mesne zajednice i naš blok zgrada.
  (basketas, 26. septembar 2021 08:43)

  # Link komentara

 3. Nece se ovde raditi zbog necijeg hira (ili kako neko kaze sve se gura u Beograd, iako se radi o projektu u sklopu Beogradskog univerziteta), vec zato sto se tu odmah nalaze Farmaceutski fakultet (preko puta), kao i Institut za molekularnu genetiku i genetička istraživanja (odmah pored) kao i Torlak. Njihovo izmestanje bi bilo nemoguce i dosta skupo. Zatim ova lokacija pripada trenutno vojsci i oni tu drze zivotinje (ovce, konje,..) verovatno za neka istrazivanja, pa je ta lokacija drzavi dostupna.
  (Bejn, 26. septembar 2021 07:34)

  # Link komentara

 4. Treba odvojiti 200-300 hektara zemljišta na jednoj lokaciji i polako formirati kampus Univerziteta u Beogradu. Ne mora sve odmah, ali u sledećih 50-100 godina polako sve fakultete i studentske domove preseliti na jednu lokaciju, po ugledu na svetski poznate univerzitete.

  Ako ne znamo, naučimo nešto iz toga kako su osnivani univerziteti na Zapadu, posebno u SAD, gde su univerziteti osnivani i pre osamostaljenja SAD. Lepo se odvoji ogromna površina zemljišta, jer neko pametan zna da univerzitet mora imati prostora da se širi do određene granice, a na osnovu iskustava iz Velike Britanije i sl.

  U ovom našem slučaju opet će da se gradi par fakulteta i nekoliko instituta na lokaciji gde posle neće imati prostora za širenje, jer će okolne placeve zauzeti stambene zgrade ili poslovni objekti.

  Ako se ima malo pameti, treba na vreme rezervisati par stotina hektara sve novo u vezi visokog obrazovanja i nauke polako graditi tu, a kasnije premeštati jedan po jedan fakultet.

  Pamtni ljudi naprave plan za sledećih 200 godina, mi sve radimo ad-hoc, pa su nam fakulteti Univerziteta u Beogradu razbacani po celom gradu, kao i studentski domovi i restorani. A Beograd je postao mučenje za život i samim beograđanima zbog saobraćajnih gužvi, a kamoli studentima koji dođu sa strane.
  (Veliki brat, 26. septembar 2021 04:02)

  # Link komentara

 5. A Subotici nemoze pozoriste da urade vec 15 godina I pitanje Jos koliko godina??
  (024, 25. septembar 2021 23:30)

  # Link komentara

 6. Hvale vredan poduhvat,o lokaciji necu previse a ako se moze pametnije bi bilo da se dislocira od grada jer to je ipak institut i mora da bude u opustenoj atmosferi zbog samog ambienta i renomea a ne usred guzve gde ti treba 2 sata da nadjes parkirni prostor
  (zeljko, 25. septembar 2021 22:47)

  # Link komentara

 7. Ovo ce biti deo Beogradskog univerziteta i ne moze da bude u bilo kom drugom gradu Srbije!
  (Milica, 25. septembar 2021 22:45)

  # Link komentara

 8. @Srdjan

  Univerzitet u Beogradu treba da gradi kampuse u Subotici?
  (Vladan, 25. septembar 2021 22:39)

  # Link komentara

 9. Sremčica je bolja lokacija jer će ovaj deo Vozdovca uskoro biti potpuno urbanizovan kao nastavak Vojvode Stepe.
  (Jovan, 25. septembar 2021 19:28)

  # Link komentara

 10. Da li mora da bude u Beogradu?! Ima toliko mesta u Srbiji. Sve gurate u Beograd. Beograd ce postati najuzasnije mesto za zivot. Zasto ste toliko protiv decentralizacije. Je l moze da bude u Subotici, Somboru, Kikinda, Prokuplje, Loznica... Ima jos gradova u Srbiji.To je kampus i ne treba da bude u sred Beograda. Ukljucite jos samo malo mozga.
  (Srdjan, 25. septembar 2021 16:52)

  # Link komentara