B92 Lokal - Najnovije i najaktuelnije vesti iz vaših sredina
 1. Ako se prihvate tri predlozene trase kao su prikazane, ono sto bi trebalo dodati je precica od Prokopa do Bloka 42 (Autobuske stanice), tacno paralelno sa trasom BG voza. Oni koji idu prema Prokopu i Bloku 42 (Autobuskoj stanici) sa banjice ili Novog Beograda, ne treba terati da idu preko Trga Republike nego da direktno mogu da dodju do Prokopa i Autobuske stanice. Time se postizu dve stvari: rasterecuje se deo Trece linije prema centru grada, preusmeravajuci putnike za medjugradske destinacije koji bi nepotrebno zauzimali mesta kroz centar grada sa svim bagazom koji nose za medjugradsko putovanje (koferi itd.). Samo oni putnici iz samog centra grada treba da ulaze sa bagazom za medjugradske linije. BG voz ovde ne moze da posluzi jer, prvo, on ima svoj red voznje koji je mnogo redji od metroa, a drugo, za putnike koji idu na Prokop i Autobusku stanicu presedanje na BG voz sa svim bagazom koji nose bilo bi neprakticno (time metro ne bi pruzio odgovarajuci nivo usluge gradjanima – ovako, putnici za Prokop i Autobusku stanicu sa Banjice odnosno Novog Beograda, samo treba da sacekaju odgovarajucu liniju metroa koja nece ici na Trg republike nego ce prelaziti precicom izmredju Prokopa i Autobuske stanice). Ovo bi svakako trebalo razmotriti zbog pruzanja potrebnog nivoa usluge za predlozenu Trecu liniju metroa.
  (Dragan, 26. februar 2021 08:01)

  # Link komentara

 2. Ono kad znas da si posteno zaglibio sa prvom trasom pa hoces da ucutkas ljude sa nekom "imaginarnom" trecom linijom koju planiras da otvoris tamo 2040 godine, a ZNAS da je ustvari, treca linija najpotrebnija i najlogicnija da se gradi prva.
  S tim da linija sa novobeogradske strane treba jos da se produzi do buduceg Nacionalnog stadiona, pa da skrece preko aerodroma i da se zavrsava na poljani izmedju aerodroma u Batajnice (gde se planiraju desetine hiljada novih stanova i stotine hiljada kvadrata komercijalnog prostora).
  E TO je razvojni metro, a ne ova prva linija, plac majke Bozije za ulupanih 4.5 milijarde evra
  (Ono, 26. februar 2021 00:55)

  # Link komentara

 3. Treba produžiti do Jajinaca gde se pravi ogromno kinesko naselje, najlepše u Bg (mada je Paunov Breg katastarski deo Jajinaca)
  (Vesiću, informiši se, 26. februar 2021 00:43)

  # Link komentara