B92 Lokal - Najnovije i najaktuelnije vesti iz vaših sredina

Direkcija: Prokop se gradi u skladu sa zakonom

Republička direkcija za imovinu Srbije saopštila je da je projekat izgradnje zgrade železničke stanice „Beograd centar“, parkinga i pratećih komercijalnih sadržaja u svakom svom delu javan i transparentan i potvrđen odgovarajućim odlukama Vlade Republike Srbije.

Izvor: B92.net
Pošaljite komentar
 1. Cinjenica je da izgradnja Prokopa traje kao Skadar na Bojani. Ipak, posle vise decenija prazne price neko je poceo i da radi na istom
  (jovan, 30. januar 2021 16:34)

  # Link komentara

 2. U Prokopu se rodio moj pradeda pa onda mi svi ostali... pricao mi deda da se od 1936 pricao o rusenju i raselljavanju..
  Evo ja lozim moju cerku isto 35 godina kasnije...
  (igor, 29. januar 2021 18:52)

  # Link komentara

 3. Kao Skadar na Bojani. Tačnije ne treba ovo "kao" već samo "Skadar na Bojani 21. veka" .
  (df/dx, 29. januar 2021 18:51)

  # Link komentara

 4. "član 100. pomenutog zakona predviđa da građevinsko zemljište u javnoj svojini može biti otuđeno ili dato u zakup neposrednom pogodbom u slučaju izgradnje objekata za potrebe obavljanja poslova iz nadležnosti državnih organa ili organizacija, organa jedinica teritorijalne autonomije i lokalne samouprave, kao i drugih objekata u javnoj svojini, kao i realizacije projekata od javnog značaja, kao što je slučaj sa ovim projektom."

  ovde ne razumem vezu objekta i zemljista? Ovako kako je napisano, znaci da drzava moze da da zemljiste u Bg, ma vrh lokaciji, a da taj koji je dobio zemljiste, izgradi kucicu na autobuskom stajalistu u Vranju?
  (Energeticar, 29. januar 2021 18:46)

  # Link komentara

 5. Ako bude izgledala kao na slici, biće to lep i moderan objekat:)
  (Smuleco, 29. januar 2021 18:23)

  # Link komentara