B92 Lokal - Najnovije i najaktuelnije vesti iz vaših sredina
 1. Stipendije za master na Oxfordu su retke, ali procedura prijema je zasnovana samo na ocenama koje student ima na osnovnim studijama. Ova devojka siguran sam da izvrsno govori engleski, nemacki i jos neki jezik. Nije novac presidan za dobijanje mesta na Oxfordu. Roditelji su odlucili da umesto kupovine stana pomognu pametnom detetu da zavrsi master. Pametna investicija zar ne?
  (profesor, 23. januar 2021 18:29)

  # Link komentara

 2. Napisano je da je dobila stipendije u srednjoj, a nigde ne pise da li je dobila deo stipendije za studiranje na Oksfordu."Ona je do ovog skupog školovanja stigla samo svojim zalaganjem i trudom." Ma kojim parama je zapocela skupo skolovanje?Postovana Violeta,s obzirom da se bavite novinarstvom i pisete za Niske Vesti,trebalo je da se prethodno raspitate jer biste saznali da Oksford ne daje pune stipendije studentima koji dolaze iz zemalja koje nisu clanice UN.Iz toga se moze zakljuciti da je Petra novac dobila ili od roditelja,ako dolazi iz imucne porodice,ili je dobila od nekih sponzora.Takodje,ako se bolje raspitate,cucete da je dosta dece iz Srbije bilo primljeno na Oksfordu ali sa polovicnom stipendijom koja je dovoljna da se otplati pola skolarine, i da je to bio razlog zbog kojeg nisu otisli na studije i ostali u Srbiji, jer odakle ljudima u Srbiji para da plate tu drugu polovinu skolarine? Tako da, po mom misljenju, ovo je 20% uspeha i 80% puke srece jer je Petra ocigledno imala novca da zapocne studiranje na Oksfordu.Bilo bi bolje da uradite intervju sa studentima koji su bili primljeni na Oksfordu sa polovicnom stipendijom,a videcete da ih ima u velikom broju,ali nisu otisli na studije jer nisu imali dovoljno novca da plate,da bi culi i njihovu pricu,da vidite gde se trenutno nalaze,da li ih mozda brine to sto nisu imali tu puku srecu da i oni imaju novac da plate ostatak skolarine,itd.
  (Nidza, 22. januar 2021 22:48)

  # Link komentara

 3. Upisala sam fakultet u Srbiji a da nisam znala šta je semestar, šta je kolokvijum, kako bilo šta izgleda. Sama u stranom gradu, para dovoljno da preživim, u ono grozno vreme devedesetih. Nije bilo interneta, nije bilo knjiga, nije bilo para, sve si morao nekako sam da nabaviš. Pet godina studiranja i eto diplome, sve od hemije, matematike, fizike, malo ekonomije, sociologije, čak i fizičko u to vreme. Sve se moralo stići, nekada od ujutru do uveče na vežbama i predavanjima. Nekada malo ujuteu, pa malo u sred dana, pa malo predveče, između nema vremena nigde da se ode, a i nije bilo gde, posebno kada trošiš 0 dinara na dan.
  (Mila, 21. januar 2021 22:48)

  # Link komentara

 4. Hmmmm, lingvistika, matematika, "Neuroscience"... ok...?
  (Smuleco, 21. januar 2021 21:20)

  # Link komentara

 5. Impresivna biografija sa nepunih 23. Odlaze nam najbolji, ali hajde da nadjemo nacin da ih vratimo ovde i da svoje steceno znanje na vrhunskim univerzitetima prenese drugim studentima u Srbiji. Retki su Srbi koji su zavrsili Oxford i treba ih prigrliti. Sve cestitke mladoj dami.
  (profesor, 21. januar 2021 18:42)

  # Link komentara

 6. Tako Amerikanci i Englezi kupe moć i znanje sve što valja sa istoka dovode u svoj red nama ostavlju mafiju i korupciju. I tako nastavljaju da vladaju. Bravo.
  (Zagreb, 21. januar 2021 18:27)

  # Link komentara

 7. Studirala matematiku, ide na masteru iz lingvistike a zeli da se bavi Neuroscience.Kako?.
  (Kaiser Roger, 21. januar 2021 17:49)

  # Link komentara