Planiran veliki broj kapitalnih ulaganja: Jagodina usvojila budžet za 2023. godinu

Glavna tačka dnevnog reda sednice Skupštine grada Jagodine, kojom je predsedavao predsednik skupštine Dragan Marković Palma, bilo je usvajanje budžeta grada za 2023. godinu.

Izvor: B92

Utorak, 20.12.2022.

10:08

Planiran veliki broj kapitalnih ulaganja: Jagodina usvojila budžet za 2023. godinu
Foto: Grad Jagodina

Odbornici su usvojili predlog odluke o budžetu za 2023. koji iznosi 3.871.540.650 dinara. Od tog iznosa tekući prihodi planirani su u iznosu od 89,40 odsto. Planirani budžetski deficit je 4,2 odsto, piše Grad Jagodina.

Planom kapitalnih investicija, predviđena su ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu, rekonstrukciju i izgradnju objekata osnovnih škola i vrtića, nastavak započete rekonstrukcije postojećeg objekta Kulturnog centra i dogradnja novog objekta, kao i značajan broj projekata izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže u prigradskim naseljima i selima.

Odbornici su jednoglasno usvojili niz odluka iz oblasti socijalne zaštite. U okviru finansijske podrške porodicama u narednoj godini, nezaposlene trudnice, do termina porođaja, i nezaposlene porodilje, do navršene godine života deteta, mesečno će dobijati po 12.000 dinara.

Roditelji novorođene dece imaće pravo na jednokratnu pomoć od 200 evra, u dinarskoj protivvrednosti, pod uslovom, kako se navodi, "da su roditelji nezaposleni najmanje godinu dana pre podnošenja zahteva, s mogućim radnim angažovanjem ne dužim od tri meseca".

Pravo na jednokratnu finasijsku podršku od 100.000 dinara naredne godine imaće porodice koje su u postupku vantelesne oplodnje.

Usvojena je i odluka o finansijskoj podršci obolelima od malignih bolesti. Ovi pacijenti naredne godine imaće pravo na jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 10.000 dinara. Ukoliko je pacijent nezaposlen ili maloletan, iznos se uvećava za 100 odsto.

Na sednici je doneta i odluka o finansijskoj pomoći u slučaju smrti u 2023. godini. Pravo na pogrebne troškove utvrđeno je u iznosu od 200 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: