Palma: Predsednika Srbije ne biraju ni Lajčak, ni Borelj, ni Šolc, ni Makron već građani Srbije

“U međunarodnom pravu, ako je neki sporazum ili ugovor sporan, nadležan je međunarodni sud. Ko je u slučaju dijaloga Beograda i Prištine međunarodni sud?", izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Izvor: B92.net

Petak, 02.12.2022.

13:00

Palma: Predsednika Srbije ne biraju ni Lajčak, ni Borelj, ni Šolc, ni Makron već građani Srbije
Foto: Skupština grada Jagodine

"Znam ko je. Kadija. Sada iz dela međunarodne zajednice prete predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, kako će da ga smene, kao da oni odlučuju ko će biti predsednik Srbije. Ej ljudi, Srbija ima svoj Ustav i predsednika Srbije biraju građani Srbije na izborima, a ne Šolc, Makron, Borelj ili Lajčak”, zaključio je Palma.

“Kada je u pitanju postavljanje Kurtijevih Srba u vladu privremenih prištinskih institucija to je dno dna. Niko neće naći, kada je tema nacionalno pitanje, nijednog Hrvata koji će biti protiv Zagreba, nećete naći nijednog Bošnjaka koji će biti protiv Sarajeva i nećete naći nijednog kosovskog Albanca koji će biti protiv Prištine. Nažalost, nađe se poneki Srbin koji je u diplomatskoj borbi Beograda i Prištine za Prištinu. I tu je svaki komentar suvišan. I ne znam čemu služe neki novi predlozi o pravno obavezujućem sporazumu između Beograda i Prištine, kada već imamo pravno obavezujuće sporazume - Rezoluciju 1244 Saveta bezednosti Ujedinjenih nacija i Briselski sporazum ili to nisu pravno obavezujući sporazumi? Jedinstvena Srbija u potpunosti podržava predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vladu Republike Srbije u nastojanjima da kompromisom, u skladu sa međunarodnim pravom, bude rešeni problem na Kosovu i Metohiji, sve drugo je divlji zapad, odnosno zakon jačega”, kaže se u saopštenju predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: