Jedinstvena Srbija odlučila: Koalicija sa SPS-om i podrška Aleksandru Vučiću

U Jagodini je danas održana sednica Predsedništva Jedinstvene Srbije kojom je predsedavao predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. Jedina tačka dnevnog reda bili su izbori 2022. godine.

Izvor: B92.net

Subota, 12.02.2022.

14:03

Jedinstvena Srbija odlučila: Koalicija sa SPS-om i podrška Aleksandru Vučiću
Foto: Skupština Grada Jagodine

Predsedništvo Jedinstvene Srbije jednoglasno je donelo odluku da na predstojeće parlamentarne izbore izađe u koaliciji sa SPS-om, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Takođe je jednoglasno prihvaćen i predlog poslaničkih kandidata Jedinstvene Srbije na zajedničkoj listi sa Socijalističkom partije Srbije i na toj listi Jedinstvena Srbija će imati 63 kandidata za narodne poslanike.

Na poslaničkoj listi SPS – Jedinstvena Srbija redosled kandidata ovih partija biće identičan redosledu na prošlim parlamentarnim izborima.

Svi članovi Predsedništva Jedinstvene Srbije podržali su i predlog da Jedinstvena Srbija podrži Aleksandra Vučića za kandidata za predsednika Republike Srbije.

"Zaključeno je i da iza koalicije SPS – Jedinstvena Srbija, koja je najdugovečnija koalicija na srpskoj političkoj sceni i koja traje od 2008. godine, stoje rezultati i dela, te da su upravo ti rezultati i dela najbolja preporuka građanima Srbije da na predstojećim parlamentarnim izborima daju svoje poverenje koaliciji SPS – Jedinstvena Srbija", dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: