Novi međunarodni projekat jagodinskog pozorišta

Predstavu "Umri muški" pozorište iz Jagodine realizovaće sa ustanovama iz Strumice u Makedoniji i grada u Bugarskoj.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.07.2021.

15:05

Novi međunarodni projekat jagodinskog pozorišta
Ilustracija: VDB Photos/Shutterstock

Pozorište "Veliki teatar" iz Jagodine već dugo godina sarađuje sa Centrom za kulturu "Anton Panov" iz Strumice u Severnoj Makedoniji. Ono je tamo nedavno izvelo svoju novu predstavu "Đavolja posla", a posle toga, pozorište iz Jagodine potpisalo je povelje o bratimljenju sa gorepomenutom ustanovom kulture, piše portal Novi put.

To je ujedno bila i prilika da se potpiše ugovor o saradnji na zajedničkom projektu koji će biti realizovan na jesen ove godine, u koji će biti uključen i jedan grad iz Bugarske.

"Igraće se predstava 'Umri muški', po tekstu Alda Nikolaja, a u režiji Kira Georgieva. Očekuju se probe naših glumaca koje će biti deset dana u Strumici, deset u gradu u u Bugarskoj i deset u Jagodini. U svakom gradu će biti posebne premijere. Reč je o projektu koji će se praviti kao svojevrstan spektakl, jer će se zaista dosta uložiti da ta predstava u svakom smislu bude profesionalno odrađena", rekao je Bojan Miloradović, upravnik pozorišta "Veliki teatar".

"Veliki teatar" uveliko radi i na organizaciji 11. po redu Međunarodnog festivala dečijih i omladinskih predstava "DOPS". U toku je selekcija prijavljenih predstava i potpisivanje ugovora sa članovima žirija, a u pripremi su i jedna dečija i jedna omladinska predstava, čije se premijere očekuju u septembru i oktobru.

Treba istaći i da su nedavni odlazak "Velikog teatra" u Makedoniju pomogli Skupština grada Jagodine i dr Vlado Spiroski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: