Jagodinska biblioteka sve popularnija: Za nekoliko dana više od 260 novih članova VIDEO

Narodna biblioteka "Radislav Nikčević" u Jagodini u svom fondu ima oko 100.000 knjiga iz različitih oblasti - od stručne literature, pa sve beletristike.

Izvor: B92

Utorak, 16.11.2021.

15:18

Jagodinska biblioteka sve popularnija: Za nekoliko dana više od 260 novih članova VIDEO
Foto: TV Kopernikus / KCN online

Člansku kartu ove ustanove kulture ima oko 4.000 Jagodinaca, a zahvaljujući nedavno održanim akcijama sniženja cene članarine, taj broj se za kratko vreme povećao, prenosi KCN online. Zaposleni u jagodinskoj biblioteci zbog toga nisu krili svoje zadovoljstvo.

"U celoj Srbiji bila je organizovana akcija Dečije nedelje. Mi smo se kao i svake godine pridružili. Tokom te akcije, učlanili smo 117 novih članova na dečijem odeljenju, koje pohađaju predškolci i učenici osnovnih škola. Početkom novembra organizovali smo i akciju sniženja članarine za odrasle članove. Tu smo veoma zadovoljni, jer smo za pet dana učlanili 145 Jagodinaca po ceni od samo 300 dinara. Drago nam je da su naši sugrađani iskoristili tu priliku", rekao je bibliotekar Milun Vasić.

Narodnoj biblioteci u Jagodini je, zahvaljujući otkupu iz Ministarstva kulture, stigao veliki broj knjiga u vrednosti od oko milion dinara, dok je Skupština grada Jagodine za nove naslove izdvojila 200 hiljada dinara. Iz biblioteke kažu da se trude da isprate potrebe i želje svih svojih korisnika.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: