Za kapitalne projekte iz jagodinske kase 665 miliona

Grad Jagodina je u ovoj godini, u budžetu planirao da u kapitalne objekte uloži gotovo 665 miliona dinara, a najviše, 150 miliona, za izgradnju kanalizacione mreže na području tri sela i naselju Ðurđevo brdo.

Izvor: Tanjug

Petak, 08.01.2021.

12:58

Za kapitalne projekte iz jagodinske kase 665 miliona
Foto: Depositphotos, librakv

U rekonstrukciju nekategorisanih atarskih puteva u svim seoskim područjima na teritoriji Jagodine skoro 137 miliona dinara, za rekonstrukciju postojećeg i dogradnju nove sale Kulturng centra 125 miliona, za izgradnju kontra rezervara na potezu Lipar 1 i vodovodne mreže na seoskom području 70 miliona, za izgradnju objekta Predškolske ustanove - vrtića 37 miliona, rečeno je danas Tanjugu u Gradskoj upravi.

Planirano je i formiranje i tri industrijske zone u gradu na potezu Topoljar, za koje je planirano 12 miliona dinara i u prigradskim mesnim zajednicama Vinorača i Ribare, za koje je opredeljeno 60 miliona za rekonstrukciju i dogradnju obekata dve područne škole sa većim brojem učenika 30 miliona dinara.

Izgradnja kanalizacione mreže u tri sela, kontra rezrevara na potezu Lipar, industrijskih zona i rekonstrukciju škola biće nastavljena i naredne godine i za to je planirano oko 320 miliona dinara.

Planirana je i izgradnja turističkom kompleksa Etno selo na destinciji leve obale Velike Morave u selima Ribare i Končarevo u vrednosti 38 miliona dinara, koja će biti nastavljena i iduće godine i biće nastavak stavljanja Velike Morave u turističke potencijale Srbije, koji su veliki a ne iskorišteni celim njenim tokom od Stalaća do ušća u Dunav, tvrde u Gradskoj upravi.

Prošle jeseni je sa ovim poslom počela Jagodina, izgradnjom Turističko rekreativnog centra "Kočin hrast" u Kočinom selu na levoj obali Velike Morave u koji je investirala 4.600.000 dinara.

Budžet Jagodine za ovu godinu je 3.252.028.599. dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: