U Jagodini podeljeno 340 paketa pomoći penzionerima sa niskim primanjima

Udruženje penzionera grada Jagodine uručilo je danas, 25. decembra, 340 prehrambenih i higijenskih paketa starijim licima čija je penzija niža od 15.130 dinara.

Izvor: B92

Petak, 25.12.2020.

16:45

U Jagodini podeljeno 340 paketa pomoći penzionerima sa niskim primanjima
Foto: TV Kopernikus/KCN online

Oni su takođe uručeni i samohranim korisnicima ili onima u višečlanom domaćinstvu u kom je jedini izvor prihoda penzija koja ne prelazi pomenuti iznos. Pakete je finansirao Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, a njihova vrednost iznosi 530 hiljada dinara:

"U saradnji sa Skupštinom grada Jagodine podelili smo pakete u martu mesecu ove godine. Onda smo podelili jednu količinu paketa sa Centrom za socijalni rad i sa Crvenim krstom uz pomoć naših sredstava. Ovo sada je dodatak. U ovoj godini smo podelili 440 paketa svim penzionerima koji su siromašni, koji nemaju velika primanja i koji žive sami. Glavni kriterijum je da primanje nije više od 15.130 dinara. Imamo odličnu saradnja sa filijalama PIO fonda kako u Jagodini, tako i u Ćupriji. Takođe, ističemo i odličnu saradnju sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom u Jagodini. Sve četiri organizacije vode dame, a sa damama je mnogo dobro raditi. Lepo se slažemo i pomažemo naše penzionere. Paketi su bogati i u ovom aktuelnom trenutku pomoći će penzionerima mnogo", rekao je Časlav Đorđević, predsednik Udruženja penzionera grada Jagodine, prenosi KCN.

Predsednici Udruženja penzionera seoskih mesnih zajednica ističu značaj ove solidarne pomoći penzionerima:

"Mnogo znači za moje ljude. Ja gledam da to maksimalno raspodelim baš onima koji stvarno nemaju", rekao je Ljubiša Jovanović, predsednik Udruženja penzionera sela Lovci.

"Ima dosta ljudi koji nemaju nikakva primanja i onih koji imaju mala primanja. U našem Udruženju, imamo 37 penzionera", rekao je Slobodan Milić, predsednik Udruženja penzionera sela Kolare.

U Udruženju penzionera grada Jagodine naredne godine veruju da će biti u mogućnosti da realizuju daleko veći broj aktivnosti koje minulih meseci nisu zbog pandemijskih okolnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: