Poljoprivredna služba u Jagodini: "Bitno je uraditi analizu zemljišta"

Aktuelna je agrohemijska analiza zemljišta. Iz Poljoprivredno savetodavne i stručne službe u Jagodini istakli su da je veoma bitno to uraditi u ovom periodu, a najviše zbog budućih prinosa i stanja organske materije u zemljištu.

Izvor: B92

Petak, 19.02.2021.

12:50

Poljoprivredna služba u Jagodini:
Foto: TV Kopernikus/KCN online

Poljoprivredni stručnjaci istakli su da je jako bitno uraditi agrohemijsku analizu zemljišta pre prolećne setve. Takođe, dodali su i da je ovaj proces od velikog značaja za sve one koji se bave zemljoradnjom, prenosi KCN online.

"Bitno je zbog budućih prinosa koje očekujemo, cena mineralnih đubriva i stanja organske materije u zemljištu. Poljoprivrednik dobije jednu preporuku sa sadržajem hranljivih elemenata i načinom na koji treba đubriti određene kulture. Ja bih još napomenula da svi poljoprivrednici treba da znaju da po zakonu o poljoprivrednom zemljištu, obaveza je njihova da se agrohemijska analiza uradi sa svih parcela koje su upisane u registar - bar jednom u pet godina", rekla je Milanka Miladinović, savetodavac za ratarstvo u Poljoprivredno savetodavnoj i stručnoj službi u Jagodini.

Svi koji su zainteresovani da to odrade, za sve detalje mogu se obratiti Poljoprivredno savetodavnoj i stručnoj službi u Jagodini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: