Jagodina - Ekonomija - B92 Lokal

Počela rekonstrukcija gradskog trga: Vrednost radova prve faze - 40 miliona dinara

Gradski trg u Jagodini, koji nosi ime Skver narodne omladine je centralno mesto okupljanja Jagodinaca svih generacija već decenijama. Na njihovo veliko zadovoljstvo ovih dana je počela kompletna rekonstrukcija gradskog trga.

Izvor: TV Prva, KCN online Jagodina
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, blasbike
Ilustracija: Depositphotos, blasbike

"Počeli smo sa rekonstrukcijom Skvera narodne omladine u površini od oko 7.000 kvadrata. Prva faza će biti oko 1.700 kvadrata, vrednost radova ove faze je oko 40 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada Jagodine. Stručni nadzor će vršiti JP 'Javno uređenje i osvetljenje', koje je uradilo i kompletnu građevinsku dokumentaciju", rekao je za TV Prva direktor JP "Javno preduzeće i osvetljenje" Boba Tomić.

Dodao je da će radovi, kada je u pitanju prva faza, trajati šezdeset dana, prenosi KCN online.

"Tom fazom su predviđeni radovi u okviru kojih će biti urađena cela nagazna površina od granita, zatim uređenje javnog osvetljenja, odnosno njegova obnova i zelenilo. Zadržali smo uglavnom osnovne konture celog trga, koje su bile i ranije, s tim što obrada podrazumeva podlogu od kamena, od granita, i kao što sam rekao novo javno osvetljenje i zelenilo. Biće i novih sadržaja koji se tiču higijene, klupa, uz napomenu da će biti i pametnih klupa, znači biće urađeno sve ono što podrazumeva ovakvu vrstu radova. Što se tiče pametnih klupa, mislili smo tu na mlađe generacije da im omogućimo punjenje mobilnih telefona, dostupan pristup informacijama sa interneta i plan grada", rekao je Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.