Održane besplatne preduzetničke radionice za mlade VIDEO

Kancelarija za mlade, u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Jagodine i Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, organizovala je u proteklom periodu besplatne radionice za buduće i postojeće preduzetnike.

Izvor: KCN online

Utorak, 30.11.2021.

21:10

Održane besplatne preduzetničke radionice za mlade VIDEO
Jedna grupa polaznika tokom jedne od obuka; Foto: TV Kopernikus / KCN online

Cilj ovog projekta bilo je unapređivanje preduzetničkih veština kod mladih ljudi koji žele da pokrenu svoj posao. S tim u vezi, na radionicama se govorilo o različitim temama: od planiranja finansija, pa sve do bolje vidljivosti preduzetnika na internetu. Predavači smatraju da su ovakvi projekti veoma bitni za dalji razvitak poslovne ideje mladih ljudi, prenosi KCN online.

"Mladim ljudima treba davati celoživotno učenje i treba da ih podstičemo da svoje ideje ne drže za sebe, nego da ih prošire. Mi kao narod moramo preduzetnički da razmišljamo. Ne radi se tu samo o onima koji žele da pokreću svoj biznis, nego i o onima koji su uključeni jer ta dodatna edukacija o preduzetničkom duhu, o koštanju same usluge otvara svest i za one koji će biti zaposleni da vrednuju svoj posao donekle, ali i da vrednuju odnos prema vlasniku firme, direktoru firme ili bilo kom nadređenom", rekao je Goran Radisavljević, direktor Timočko-omladinskog centra.

Svoj posao polaznici će imati priliku da predstave na nedavno oformljenom sajtu "Jagodinski trg". To će za njih, do kraja 2022. godine, biti potpuno besplatno.

"Ono što je jako dobro jeste da je portal urađen po zadnjim rečima tehnike, gde je dosta stvari automatizovano. Ako vi poručite jednu uslugu, sam preduzetnik automatski dobija obaveštenje: i preko svog mejla i kroz druge kanale komunikacije, gde se ta komunikacija između krajnjih korisnika i dobavljača usluga poprilično ubrzava. Samim tim, ljude koji bi možda tražili usluge na teritoriji grada Jagodine, a nisu odatle, moći će lakše da dolaze do tih informacija", rekao je Nenad Jovanovski, koordinator Kancelarije za mlade u Jagodini.

Takođe, svi oni će u narednih godinu dana imati i besplatnu podršku svojih mentora sa kojima su sarađivali tokom radionica – a sve sa ciljem unapređivanja svog posla i boljeg predstavljanja na internetu. Podršku Kancelariji za mlade u realizaciji ovog projekta pružili su grad Jagodina i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: