Jagodina: Kiše osvežile kupus, stiže na pijace za kiseljenje

Poslednje kiše dobro su došle kupusu u Pomoravlju, zasejanom na otvorenom, da ga osveže, da najedri i bude sočniji, pred skoro veliko jesenje branje i kiselenje a povrtarima da predahnu od čestog zalivanja, izjavili su danas Tanjugu u Jagodini proizvođači ovog cenjenog povrća.

Izvor: Tanjug

Subota, 02.10.2021.

11:53

Jagodina: Kiše osvežile kupus, stiže na pijace za kiseljenje
Foto: Depositphotos/VadimVasenin

Kao i mnogim drugim povrtarskim kulturama i žitaricama, ova godina nije bila naklonjena i "ko je zalivao ostvario je solidan prinos, a drugi su gledali u nebo", izjavio je Tanjugu poljoprivrednik Topilica Cvejić iz Štiplja kod Jagodine, poznat po uzgoju bostana, jabuka, kupusa na otvorenom.

Sezona kupovine kupusa na veliko još nije počele, ali će uskoro, kupuje se sada za salatu i na manje količine, a cena je u proseku oko 70 dinara na Gradskoj pijaci u Jagodini, najvećoj u Pomoravskom okrugu.

Kupci tvrde da je jeftiniji u supermarketima i očekuju bolju ponudu i nižu cenu na pijaci, kao nekada kada su stizale pune prikolice iz okolinih gradova, pre svega Paraćina i Ćuprije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: