Završena revakcinacija meštana jagodinskih sela

Organizatori zadovoljni odzivom pacijenata, a lekari su istakli da bi, i posle primljene druge doze, svi trebalo da se pridržavaju propisanih mera zaštite

Izvor: B92

Petak, 07.05.2021.

15:18

Završena revakcinacija meštana jagodinskih sela
Foto: Ball LunLa/shutterstock

Revakcinacija meštana jagodinskih okolnih sela nastavljena je, posle uskršnjih praznika, završena je ove sedmice. Ona se odvijala u nekoliko seoskih ambulanti, gde su meštani primili drugu dozu kineske „Sinofarm“ vakcine. Revakcinisani su oni koji su se prethodno za imunizaciju prijavili u svojim mesnim zajednicima, ali i oni koji su se za to naknadno odlučili.

U toku protekle nedelje, revakcinisali su se meštani sela Glogovac, Mali Popović, Dražmirovac, Duboka, Rajkinac, Dobra Voda, Miloševo, Bagrdan, Donji Račnik, Gornji Račnik, Strižilo, Lovci, Majur, Kolare, Bresje, Glavinci, Dragoševac, Medojevac, Topola, Ivkovački Prnjavor, Trnava, Dragocvet, Kovačevac, Bunar, Belica, Vrba, Slatina, Staro Selo, Šuljkovac, Šantarovac, Lukar, Vinorača, Međureč, Mišević, Lozovik, Štiplje, Vranovac, Siokovac, Deonica, Crnče, Kalenovac i Jošanički Prnjavor.

Organizatori su istakli da je revakcinacija protekla u najboljem redu. Nije bilo gužve, čekanja i redova, a svaki meštanin imao je svoj termin. Zdravstveni radnici su istakli da neželjenih reakcija kod pacijenata posle primljene prve doze nije bilo, a ujedno su istakli i da su vakcine u potpunosti bezbedne i ispitane:

"Savet za sve koji su primili i koji tek treba da prime je da se svakako pridržavaju propisanih mera zaštite, posebno između prve i druge doze, ali i desetak dana posle revakcinacije", rekla je dr Marija Milićević, lekar jagodinskog Doma zdravlja.

"Sve protiče uredno. Vakcinacija je jedini način da se sve ovo završi, da budemo u potpunosti zaštićeni i da možemo da zagrlimo svoje bližnje bez bojazni, ali i kako bi zaštitili svoje zdravlje i da ne bi dolazilo do težih kliničkih slika i potreba za kliničkim lečenjem", rekla je dr Aleksandra Jovanović, takođe iz Doma zdravlja, prenosi noviput.rs.

Pacijenti su istakli da su zadovoljni organizacijom imunizacije. Jako im odgovara što su vakcinu mogli da prime u svom selu i što nisu morali da putuju do grada, kako bi je primili. Ovako im je celokupan proces dosta olakšan:

"Osećam se super. Posle primljene prve, sada sam došao da primim drugu dozu. Moji glavni motivi za vakcinaciju bili su ti da zaštitim svoju porodicu od pandemije. Lakše je kad možemo ovde da primimo vakcinu, jer ovde nam je bliže", rekao je jedan meštanin posle primljene druge doze vakcine.

Uporedo sa vakcinacijom u selima, imunizacija se vršila i na tri punkta u gradu: u Domu zdravlja, Opštoj bolnici i Hali sportova „JASSA“. Svi koji žele da se vakcinišu i dalje se mogu prijaviti preko portala elektronske uprave, kako bi sebi obezbedili određeno cepivo. Onima kojima nije naročito bitno vakcinu kog proizvođača će primiti, mogu da dođu na željeni punkt i da se vakcinišu uz pokazanu zdravstvenu knjižicu i ličnu kartu, bez prethodnog prijavljivanja.

Organizatori imunizacije u Jagodini su Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Dom zdravlja i Opšta bolnica, uz tehničku i logističku podršku lokalne samouprave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: