Jagodinci zabrinuti: Situacija ozbiljna - odložiti sva dečja slavlja

Krizni štab za vanredne situacije u Jagodini ocenio je danas da je epidemiološka situacija u tom gradu ozbiljna i uputio apel roditeljima da odlože dečja slavlja, kao i da se vakcinišu zaposleni u zdravstvu, prosveti, vrtićima, javnim preduzećima, javnom prevozu, privredi i medijima.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.09.2021.

13:07

Jagodinci zabrinuti: Situacija ozbiljna - odložiti sva dečja slavlja
Ilustracija: Adam Radosavljevic/Shutterstock

Na sednici Kriznog štaba u proširenom sastavu apelovano je da roditelji odlože sva dečija slavlja, od rođendana do proslave punoletstva, kao i da roditelji i prosvetni radnici utiči na decu da ne organizuju privatne žurke.

U saopštenju Gradske uprave, navodi se da će JKP ''Standard'' iz Jagodine nastaviti sa prskanjem ulica, stambenih objekata i javnih površina hipohloritom u cilju sprečavanja širenja čestica koronavirusa.

Takođe, svi se pozivaju da poštuju postojeće epidemiološke mere, nošenje zaštitnih maski i držanje fizičke distance.

Krizni štab je konstatovao da se postojeći trend povećanja inficiranih, hospitalizovanih i preminulih od korona virusa na teritoriji Jagodine može zaustaviti samo vakcinisanjem i poštovanjem mera propisanih odlukama Kriznog štaba Republike Srbije.

Direktori zdravstvenih ustanova i lekari iz kovid odelenja u Jagodini pozvali su građane da se vakcinišu ističući da se jedino tako može smanjiti pritisak na kovid ambulantu i kovid odelenja u Jagodini.

Sednici Kriznog štaba u Skupštini grada prisustvovalo je rukovodstvo grada Jagodine, direktori osnovnih i srednjih škola, vrtića, direktori Opšte bolnice, Doma zdravlja, lekari iz kovid odelenja, predstavnici Policijske uprave u Jagodini, Bezbednosno informativne agencije u Jagodini, direktori javnih preduzeća, predstavnici privrede, Crvenog krsta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: