Jagodinci natočili 11.500 litara Bogojavljenske vodice FOTO

I ove godine je bila velika navala za Bogojavljensku vodicu vernika u Jagodini posle jutrošnje liturgije, a vernici je toče i danas posle podne.

Izvor: Tanjug

Utorak, 19.01.2021.

17:02

Jagodinci natočili 11.500 litara Bogojavljenske vodice FOTO
Foto: Tanjug, DUSAN ANICIC

U porti Saborne crkve Svetih apostola Petra i Pavla, uz pet buradi od po 500 litara vode bila je i jedna vatrogasna cisterna sa 9.000 litara koja je brzo ispražnjena, rečeno je Tanjugu u crkvi.

Pre početka točenja, vodu su osveštali sveštenici a jedan se popeo na vatrogasnu cisternu i uz pomoć vatrogasca, osveštao i vodu u njoj a zatim su vernici počeli da je toče u boce, neki i u više boca ili u one plastične od pet litara.
Foto: Tanjug, Dusan Anicic
Osim 11.500 litara, iz porte crkve Svetih apostola Patra i Pavla, Jagodinci su Bogojavljensku vodici točili u još tri crkve u ovom gradu ali samo iz buradi.
Foto: Tanjug, Dusan Anicic

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Podeli: