"Drug drugu": Prikupljanje humanitarne pomoći u jagodinskim vrtićima

Crveni krst grada Jagodine i Podružnica Crvenog krsta Predškolske ustanove "Pionir" i ove godine zajednički organizuju humanitarnu akciju "Drug drugu".

Izvor: B92

Petak, 12.11.2021.

10:20

Ilustracija: Depositphotos, serrnovik

Odeća, slatkiši i igračke skupljaju se za decu korisnika Narodne kuhinje, a prehrambeni proizvodi za Dom za decu ometenu u razvoju koji se nalazi u sklopu manastira "Sveta Petka" u selu Izvor kod Paraćina, prenosi KCN online.

Naime, ove godine, vrtići "Pionir", "Pčelica", "Bambi" i "Leptirić" prikupljaju pomoć u vidu odeće, igračaka i slatkiša za decu korisnika Narodne kuhinje koja radi pri jagodinskom Crvenom krstu. Vrtići "Sunce" i "Pivara", koji takođe pripadaju Predškolskoj ustanovi "Pionir", prikupljaće prehrambene proizvode koji će biti poslati u Dom za decu ometenu u razvoju koji se nalazi u selu Izvor.

"Cilj ove akcije je prikupljanje humanitarne pomoći tako i promocija humanitarnih vrednosti, kako među decom, tako i među roditeljima, ali i našim radnicima. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim roditeljima i radnicima koji se uvek odazivaju našim akcijama. Uvek je njihov odziv bio na izuzetnom nivou. Deca znaju kome je šta potrebno. Crveni krst ima preko 450 korisnika Narodne kuhinje i ta pomoć ide direktno njima. Njome će se pripremati novogodišnji paketići. Domu pored manastira Svete Petke potrebne su namirnice za ishranu poput brašna, ulja, soli i šećera, ali i hemije za pranje garderobe. Dobrodošlo je šta god ko ima. Ja kao predsednik opštinskog Saveta roditelja dao sam predlog da svaki član ove organizacije ispred svoje škole organizuje slične humanitarne akcije", rekao je Slaviša Marković, predsednik Podružnice Crvenog krsta Predškolske ustanove "Pionir” u Jagodini.

Humanitarna akcija "Drug drugu" traje do 30. novembra, a zaposleni pozivaju sve mališane i njihove roditelje da doniraju koliko god mogu. Treba napomenuti da se pomoć prikuplja u vrtićima.

Podružnica Crvenog krsta predškolske ustanove "Pionir" uskoro će organizovati još jednu humanitarnu aktivnost. Radi se o tradicionalnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja će u prostorijama ove predškolske ustanove biti održana 25. novembra od 8 do 13 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: