Dolazili bez poroda, a vraćali se sa decom u naručju: Meštani veruju u čudotvornu moć ove svetinje

Da se Božija čuda dešavaju i da iskrena molitva zaista ima posebnu moć najbolje dokazuje primer sveštenika Aleksandra Aranđelovića i njegove supruge koji su se dugo godina borili za porod, ali uspeha nije bilo.

Izvor: RINA

Ponedeljak, 09.01.2023.

09:26

Dolazili bez poroda, a vraćali se sa decom u naručju: Meštani veruju u čudotvornu moć ove svetinje
Foto: RINA

Međutim, kad ga je vladika poslao na službovanje u malu crkvu Svetih Petra i Pavla u selu Strmosten na obali reke Rasine i u blizini Despotovca, sve se promenilo.

"Svaka crkva je sama po sebi svetinja, a do nas je koliko verujemo u čuda da će se ona i dešavati. Ja sam u ovo mesto stigao u decembru 2016. godine, supruga i ja molili smo se za prood i naša Nikolina se rodila prošle godine u aprilu mesecu, baš na praznik Cveti kada sam i ja rukopoložen u đakona. Moje kolege koji su dolazili kao i ja, mladi i bez dece, takođe su dobili naslednike. Molitvama svetih Apostola Petra i Pavla kojima je i inače posvećena crkva, čuda su se dešavala", kazao je za RINU, sveštenik Aleksandar.

Svetinja u kojoj se ovaj mladi bračni par molio, prava je Božija kuća u koju meštani rado dolaze.

"Čovek mora da vidi i doživi. Crkva ne odiše nekim luksuzom, već je zapravo sasvim jednostavna. Mnogo stvari koje se ovde nalaze iziskuju ulaganje, da se zamene i još mnogo toga, ali ona sama po sebi odiše harmonijom, mirom i blagostanjem. I to je ono što zapravo nju činim posebnom", priča on.

U čudotvorne moći ovog hrama veruju i meštani sela Strmosten i tvrde da tu "nešto ima".

"Ko god dođe u ovu crkvu, vrlo brzo se nakon toga oženi ili uda, a život i kreće na bolje. Nekoliko sveštenika iz ove crkve otišli su ostvareni kao roditelji. A, zahvaljujući moćima ove velike svetinje i apostolima Petru i Pavlu škole i vrtići su nam puni", kažu meštani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Hitna pomoć se seli na novu lokaciju MAPA

Hitna pomoć treba da bude u delu grada gde je dobra saobraćajna komunikacija, dobar prostor za parking i takva jedna parcela je na prostoru ispod Stop šopa prema DIS-u, kaže direktor UKC Niš prof. dr Zoran Perišić.

8:33

27.3.2024.

1 d

Društvo

Evo šta će biti na mestu "Beograd bašte"

Prostor "Beograd bašte", oivičen Bregalničkom, Kajmakčalanskom, Silvija Kranjčevića i Ulicom Svetomira Nikolajevića na Zvezdari, ostaće zelena površina i tu neće biti građena stambena zgrada.

15:52

26.3.2024.

1 d

Podeli: