Vučić: "Izgledaće kao Burdž Kalifa"; "Ono što imaju svetski centri - imaće i Beograd"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik kompanije Eagle Hills Mohamed Alabar obišli su završne radove na izgradnji zgrade BW Terraces i na fasadi Kule Beograd. Obilasku je prisustvovao i ministar finansija Siniša Mali.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.12.2021.

15:36

Vučić:
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Predsednik je istakao da je on oduvek verovao da će ovo naselje odlično izgledati.

"Ovo je neverovatno. Naselje koje izgleda lepše nego bilo gde u Evropi i to su naši ljudi i zaslužili. Gotovo svi su bili protiv ovoga, a danas je srećom drugačije. Ova Kula izgledaće kao Burdž Kalifa, za Novu godinu izgledaće spektakularno", rekao je predsednik prilikom obilaska radova.

Kako je istakao predsednik, Beograd na vodi je najveće gradilište u ovom delu Evrope.
"Danas smo u jednoj, spolja najlepše izgrađenoj zgradi, mada je to stvar ukusa… Važno je da se spoljni deo fasade Kule Beograd završava, verujem da će pre kraja godine, osim samog vrha kule, sve biti završeno", rekao je Vučić.

Dodao je da je Kula Beograd već pripremljena za sve multimedijalne sadržaje, što će, kaže, biti atrakcija za Beograđane, sve građane Srbije, ali i sve turiste koji dolaze u našu zemlju.

"Na jednom malom mestu najbolje se vidi koliko je zemlja napredovala i promenila se za sedam godina", poručio je Vučić.

Kako je rekao, od bara, žabokrečine, nelegalnih baraka pred rušenjem, napravljen je prostor koji je za divljenje, najelitniji u Srbiji, i izaziva sve veću pažnju, sa najlepšim šetalištem, parkovima, najvećim šoping centrum u ovom delu Evrope.
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs
"Napravili smo sadržaj koji privlači ljude širom regiona, jer smo verovali u snove, i kada smo obećavali građanima nešto, držali smo se toga, uradili sve što smo obećali. Kasnili smo malo, nema sumnje da smo napravili i neku grešku, ali na kraju rezultat je fascinantan - divne zgrade, čitav jedan novi grad u gradu", rekao je Vučić.

Zahvalio je partneru iz UAE Mohamedu Alabaru, bez kojeg, kaže, projekat ne bi mogao da bude realizovan, kao i šeiku Muhamedu, ali i ljudima iz Grada Beograda, koji su uvek bili velika pomoć i podrška.

"Uspeli smo sve da izguramo jer smo imali dovoljno snage da se suprotstavimo svima koji su to sprečavali, pokušavali da spreče po svaku cenu. Zato što su nam snovi i ono što će da bude zapisano u istoriji, bili važniji od dnevne politike i takvih rekacija, i na to sam ponosan", rekao je Vučić.

Pozvao je sve da za Novu godinu posete Beograd na vodi, da vide kako će to izgledati, a izgledaće, kaže spektakularno - ono što imaju Dubai ili veliki svetski centri, imaće i Beograd.
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs
Ministar finansija Siniša Mali rekao je je ovde 572.000 kvadrata je već izgrađeno, a gradi se još 500.000.

"Dakle, preko milion kvadrata samo u Beogradu na vodi", dodao je Mali.

Zgrada BW Terraces ima 17 spratova, 132 stana, a radi dodatnog komfora za stanare tu su i bazen, teretana... Reč je o sedmoj zgradi u okviru Beograda na vodi koja će biti useljena, a useljavanje će početi do kraja godine. Zajedno sa ovom zgradom na prostoru Beograda na vodi biće useljeno ukupno 1.500 stanova.

Sa terase poslednjeg sprata zgrade BW Terraces predsednik Vučić je posmatrao video prezentaciju radova na fasadi Kule Beograd.

Kako je ranije rečeno, Kula Beograd visoka je 168 metara i kao takva najviša je zgrada u našoj zemlji i ovom delu Evrope. Ima 42 sprata, a na vrhu, odakle se pruža pogled na celu prestonicu, nalaziće se vidikovac. Kada u potpunosti bude završena, u Kuli Beograd će se, osim stanova i parking mesta, nalaziti hotel i apartmani "Sent Redžis", kao i restoran.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: