Subotica: Taksi prevoznici teško pogođeni pandemijom

Pandemija koronavirusa teško je pogodila i taksi prevoznike.

Izvor: B92

Utorak, 13.04.2021.

14:04

Subotica: Taksi prevoznici teško pogođeni pandemijom
Foto: Depositphotos, Corepics

Najveću krizu su osetili prošle godine, u vreme vanrednog stanja, kada je kretanje bilo svedeno na minimum, piše TV Subotica.

Posledice, kažu, osećaju i danas. Obim posla je opao za oko 50 odsto, pad se najviše oseti u noćnoj smeni, zbog čega su morali da se reorganizuju.

Kako navode iz taksi udruženja, dodatni izazov predstavljalo je prilagođavanje epidemiološkim merama. Vozila dezinfikuju posle svake vožnje, nose maske, a putnicima preporučuju da sede na zadnjem sedištu.

Iako su u početku pandemije Subotičani izbegavali vožnju taksijem zbog straha da se ne zaraze, pridržavanje propisanih mera uticalo je da se osećaju sigurnije.

Iako je trenutno situacija bolja nego što je bila, promet je znatno manji nego prethodnih godina, a dodatne probleme, pored smanjenog obima posla, stvaraju i visoki troškovi.

Nadu da će se broj vožnji povećati, taksistima donosi leto, kada se ljudi više kreću. Takođe, uzdaju se da će i proces imunizacije doneti očekivane rezultate, a sa njima i veći broj putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: