Dužnik Novom Sadu ide na doboš, ponuđen za 72,4 miliona dinara

Kompanija "Borovica-transport", koja je u stečaju, ponuđena je na prodaju javnim nadmetanjem po početnoj ceni od 72,4 miliona dinara.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2021.

12:35

Dužnik Novom Sadu ide na doboš, ponuđen za 72,4 miliona dinara
Foto: Depositphotos, Pakhnyushchyy

To je objavio stečajni upravnik, najavivši javno nadmetanje za 23. mart. Depozit za učešće iznosi 28,9 miliona dinara, piše 021.

Najvažnija imovina firme čini više objekata, poslovni prostori, poslovna i porodična stambena zgrada, građevinsko, šumsko i poljoprivredno zemljište na teritoriji opštine Ruma, kao i pokretna imovina - mehanizacija.

Ova firma Novosađanima je poznata po tome što duguje Novom Sadu više od 790 miliona dinara zbog neizvedenih radova na Bulevaru Evrope.

Firma Dušana Borovice bila je akter jedne od najvećih afera u Novom Sadu u poslednjih 20 godina. Još 2011. godine objavljena je vest da će njegova firma raditi na izgradnji Bulevara Evrope. Za to je dobio najveći deo novca, više od 462,9 miliona dinara, ali posao nije uradio.

Privredni apelacioni sud doneo je u aprilu 2018. drugostepenu presudu u koristi Zavoda za izgradnju grada, kojom se potvrdilo da "Borovica transport" mora Novom Sadu da vrati 462,9 miliona dinara sa zakonskom zateznom kamatom koja se obračunava od 30. avgusta 2013. godine.

Deo imovine koja se nalazila u vlasništvu preduzeća Dušana Borovica već je prešao u ruke drugih kompanija. Tako su pojedine nekretnine u Rumi, u vlasništvu "Borovica-transporta", prodate kompaniji "DMB Shipping".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: