Redovi za izdavanje ličnih dokumenata u Nišu: Problem zakazivanja preko e-uprave

Tokom proteklih mesec i po dana znatno je povećan broj građana koji su rešili da izvade ličnu kartu ili pasoš, pa se zbog toga u redovima za ove dokumente čeka i znatno duže nego pre pandemije. Ipak više od čekanja, građanima sa kojima smo razgovarali više smeta to što nisu mogli da zakažu termin preko e-uprave.

Izvor: B92

Petak, 25.06.2021.

09:41

Redovi za izdavanje ličnih dokumenata u Nišu: Problem zakazivanja preko e-uprave
Foto: eldar nurkovic/Shutterstock

Iz policije navode da je u poslednjih mesec i po dana u Nišu podneto skoro 7.000 zahteva za izdavanje pasoša. Prema njihovim navodima na šalterima nema većih gužvi, sa čim se manje više ne slažu oni sa kojima smo mi razgovarli, a ono što im je još veći problem, kako kažu je bila česta nemogućnost zakazivanja preko e-uprave.

"Čekam sina sad je ušao posle 2 sata za pasoš, probali smo da zakažemo preko e–uprave, nismo mogli bilio je prebukirano”, objšanjava građanin dok čeka u redu.

"Jedva sam zakazao elektronski za pasoš, mesec dana sam čekao, e evo danas došao”, kaže jedan od građana.

"Pre 7 dana me je ćerka prijavila i danas sam došla, sve je zaista brzo”, ističe jedna Nišlijka.

Iz policije navode da je i zbog povećanja obima posla radno vreme šaltera u MK "Filip Kljajić” produženo, od 8. do 22 sata, ističući da šalteri rade i subotom od 8 do 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: